Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podkladový substrát do tropického terária k F. Pardalis

Zdravim, chtěl bych vás poprosit o názor na nejlepší substrát do tropického terária k chameleonovi Furcifer Pardalis. V současné době používám čistou terarijní rašelinu (od Robimausu) ale bojim se jestli to není špatná volba do tropického terária kde je dost vlhko. Přeci jen může začít rašelina díky velké vlhkosti hnít, alespon už se mi to jednou stalo. Zároveň nepřipadají v úvahu materiály typu lignocel (z důvodu rizika sežrání zvířetem).
Do budoucna uvažuju jestli by nebylo dobré udělat pár centimetrovou drenážní vrstvu například z keramzitu (narazil jsem i na nějaké podobné materiály do terárií, jako je například toto: http://eshop.farmapython.cz/hlavni-podkladove-subs traty-pro-vlhka-teraria-a-hady/lucky-reptile-hydro -drain, ale příde mi to stejné jako ten keramzit). Na tuto vrstvu bych potřeboval vybrat nějaký vhodný substrát do vlhkých terárií. Zárověň bych chtěl aby bylo možné do tohoto substrátu zasadit rostliny.
S jakými substráty máte zkušenosti? Má někdo zkušenosti například s tímto substrátem: http://eshop.farmapython.cz/hlavni-podkladove-subs traty-pro-vlhka-teraria-a-hady/lucky-reptile-jungl e-bedding?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny