Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 3x vyzvrácená potrava

Bylo by perfektní, kdyby se k tomu, co teď napíšu, vyjádřili zkušenější, než jsem já. V případě omylu prosím nekamenovat.

Lampropeltis alterna, to je jih USA, Texas, apod. Vzhledem k tomu mi přijdou tebou na začátku uváděné teploty hodně vysoké. Zvlášť pokud byly takové trvale. Je možné, že had se po dlouhodobém vystavování tak vysokým teplotám prostě "šprajcnul" ( na druhou stranu je ale divné, že tak najednou po třech letech ). Pokud byly testy v zásadě negativní ( počítám, že byly negativní i na parazity )... Ta perioda zvracení by sedla třeba na kryptosporidiózu ( zánět žaludku ). Na to bych se veterináře určitě zeptal, jestli by ji bylo možné po provedených testech vyloučit. Ale zase na druhou stranu stráví "konzervu" a nestráví hole nebo skákavku. Je možné, že had po přehřátí začal zvracet a hodně ho to nakonec rozhodilo "psychicky", takže nakonec má problémy "psychosomatického" rázu. Někdy se to stává. Tohle by byl asi hodně extrémní případ, ale je možné asi leccos. Je tu možnost ho krmit "konzervou" třeba dva měsíce a za vhodné teploty ho "stabilizovat" a pak zase zkusit hole? To bych ale už neriskoval zkoušet, vzhledem k tomu, jak dlouho problém trvá. L. alterna navíc kromě hlodavců hodně ráda malé ještěrky. Třeba by prospěla potravní změna a pomohlo by ji rozkrmit na tom? Nevím. Opravdu by mě zajímal názor zkušených kolegů, co si o tomhle všem myslí.

Já bych na tvém místě sebral úplně všechny informace z tohohle vlákna plus další, co víš, a vyrazil bych to všechno do puntíku konzultovat s Hnízdem nebo jiným odborníkem. A nebál bych se do hada investovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny