Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozmlsanej hrozňa

Krmím teď hady ve vaně, protože už mě nebavilo uklízet z ter. tuny potkaního odpadu. Hadům se to moc nezamlouvá, ale žerou tam. Včera dostal hrozňa potkana skoro po měsíční přest. (3,5 roku, cca 145 cm). Po pár vteřinách se na něj vrhl a škrtil ho, tak jsem odešel aby se nažral. Po nějaká minutě had vylizal z vany a na dně ležela mršina potkana, prostě ho sejmul a pak se rozhodl, že ho nesežere. Byl to už velkej 1/2 roční potkan, kteryho jsem šlechtil už od jeho narození, tak o to víc mě to naštvalo. Mám teď chuť dát mu další měsíční přestávku a on si rozmyslí jestli se bude ofrňovat znovu. Kdyby potkana prostě nechal být, tak bych ho odnesl a za pár dní nabídl zas. Ale rozhodně po něm nebudu odklízet a vyhazovat zdechliny. Zajímalo by mě jak v tomto případě jednáte vy?!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tím potkanim odp. myslím přece exkrementy. Chápu, že nadělá bobky když už je v obětí hada. Ale pokud…
Boss_1 26.08.2010 13:04
Boss_1
Nevím co jsou ti naši hadečci za citlivky, ale přece když mám hlad budu jíst třeba i v popelnici. Ne… nový
krokodýl 26.08.2010 13:28
krokodýl
Co já jsem krmíval ve vaně + boxech ,tak nikdy neměli problém a to jsem nikdy nepředehříval vanu ..… nový
Filip 26.08.2010 14:48
Filip
Mně pořád nejde do hlavy proč krmit mimo terárium? Takoví bláboly že kvůli substrátu, agresivitě a k… nový
Cheert 26.08.2010 14:55
Cheert
Víc se rozepisovat o krmení ve vaně nebudu páč je to amatérská prasečina... Presne a k tomu je toho… nový
danio007 26.08.2010 15:07
danio007
ale přece když mám hlad budu jíst třeba i v popelnici. preci kdyz mam hlad, tak zeru okamzite a ne… nový
JaBula 26.08.2010 15:32
JaBula
Nejsem odborník, ale krmení hada mimo terárium taky úplně nechápu. Osvědčil se nám následující postu… nový
Koralek 27.08.2010 03:06
Koralek
předejdeme nejen znečištění terária, ale také možnému poranění hada potkanem A teď se mi zas nabíz… nový
Cheert 27.08.2010 06:39
Cheert
Tož jak vás tak čtu tak vanu vypustím a připravím si lopatičku a igeliťák. S mojí korálovkou (LGC) j… nový
Boss_1 27.08.2010 13:04
Boss_1
svlek trvá korálovce 20 min a hrozňovy 20 hod. Kondy nebo mřížky by si asi musely vžít 2 dny dovolen… poslední
krokodýl 27.08.2010 13:46
krokodýl

Tím potkanim odp. myslím přece exkrementy. Chápu, že nadělá bobky když už je v obětí hada. Ale pokud ho dám do tera a trvá byť jen minutu než ho had políbí, mám tam za tu dobu nadělaných už 10 hoven. Vanu před krmením předehreju horkou vodou a ta rozhodně chvilku teplá vydrží. Nevím co jsou ti naši hadečci za citlivky, ale přece když mám hlad budu jíst třeba i v popelnici. Nebo snad mám hadovy nasadit brindáček, dát ubrus a zapálit svíčku aby měl u večeře trochu romantiky. Mám svoje miláčky moc rád, ale tohle teda ne!!

Nevím co jsou ti naši hadečci za citlivky, ale přece když mám hlad budu jíst třeba i v popelnici. Nebo snad mám hadovy nasadit brindáček, dát ubrus a zapálit svíčku aby měl u večeře trochu romantiky. Mám svoje miláčky moc rád, ale tohle teda ne!!

Přesně naopak, nejvíc většině plazů vadí změna prostředí, takže nejlepší je krmit v jejich známém prostředí - teráriu, ovšem ti domácí hroznýši už snesou leccos...:-)

pokud ho dám do tera a trvá byť jen minutu než ho had políbí, mám tam za tu dobu nadělaných už 10 hoven.

Já když krmím, tak s potkanem klepnu, dám ho s peánu hadovi a neudělá ani bobek.;-)

Co já jsem krmíval ve vaně + boxech ,tak nikdy neměli problém a to jsem nikdy nepředehříval vanu .. ! Zkus koupit box s víkem a krmit tam .. Také se mě stalo že po uškrcení kořisti se hadíkovi chtělo z boxu na procházku,ale pokud máš víko ,tak si to po chvíli rozmyslí ..;-)

Mně pořád nejde do hlavy proč krmit mimo terárium? Takoví bláboly že kvůli substrátu, agresivitě a kdesi cosi neberu. Jeden jedinej ROZUMNEJ důvod. Jedinej. Možná co bych bral tak při chovu více jedinců v jedné nádrži, to pak třeba jo (v boxu ne ve vaně) ale na druhou stranu proč chovat víc hadů po kupě? :-) Víc se rozepisovat o krmení ve vaně nebudu páč je to amatérská prasečina...

Víc se rozepisovat o krmení ve vaně nebudu páč je to amatérská prasečina...

Presne a k tomu je toho plny youtube....
Krmim vyhradne v terarku(jedine 1,0 E.c.c v lavore - chovam spolocne par)
Ke hodim potkana k B.c ma pred sebou par sekund zivota, a tie 2bobky co necha pri skrteni sa daju prezit celkom v pohode....

Nejsem odborník, ale krmení hada mimo terárium taky úplně nechápu. Osvědčil se nám následující postup: boxík s potkanem postavíme k větracím otvorům terária a počkáme, až had kořist ucítí a začne jevit zájem. Až když je jasné, že hadovi "tečou sliny", vhodíme potkana. Věřte, že potkan udělá sotva pár kroků, natož aby stihl udělat něco jiného. Ty dva bobky, které z něj vypadnou při škrcení se fakt dají přežít. Myslím, že tímto způsobem krmení předejdeme nejen znečištění terária, ale také možnému poranění hada potkanem v případě, že by mu tam byla hozena potrava, o kterou ještě nejeví zájem.

předejdeme nejen znečištění terária, ale také možnému poranění hada potkanem

A teď se mi zas nabízí otázka z jakýho důvodu krmit živým? :-) Mám tu pár hadů co mrtvý odmítají ale mám tu i takoví co nechtěli mrtvý a najednou ládujou mrtvoly jak o život. Pokud nechce mrtvý ani po delší hladovce a živý žral normálně jak mněl tak se nedá nic dělat a dostane živý - za čas se to může zase zkusit. Osobně se mi zatím nestalo aby had co nejdřív žral jen živý si vzal jednou mrtvý a pak už ne. Musím zaklepat...8-)

Tož jak vás tak čtu tak vanu vypustím a připravím si lopatičku a igeliťák. S mojí korálovkou (LGC) je to tak nějak jednoduší. Ta se takto zachovala jen tehdy, když dostala příliš velkou myš a usilovně ji do sebe cpala 1/2 hod, pak si to rozmyslela a na půl ocumlanou ji vyplivla, ale to jsem ji rozhodně neměl za zlé. Problém se sháněním holat když byla ještě malé štěňátko:-) již odpadl. Pravda mít k ní nějakyho většího hada je nutnost, protože když si hodím korálovku na krk tak musím zapnout všechny nervovy senzory a stejně na sobě nic necítím. Taky svlek trvá korálovce 20 min a hrozňovy 20 hod. Kondy nebo mřížky by si asi musely vžít 2 dny dovolenou.

svlek trvá korálovce 20 min a hrozňovy 20 hod. Kondy nebo mřížky by si asi musely vžít 2 dny dovolenou.

Zajímavé, mě se teda všichni hadi bez ohledu na velikost (0,2 - 4 m) svlekli během řekněme čtvrthodiny, max. pár desítek minut, prostě kůži načli a pomalu z ní vylezli, rozhodně ne víc než hodina za normálních okolností.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru