Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce akvária na terárium.

Ahoj, z názvu již zřejmě vyplývá o co mi jde. Mám po bratrovi akvárium s rozměry 85x50x40 (D.V.Š.) a chtěl bych ho předělat na terárium pro dvě samičky gekončíka nočního. Představoval bych si to tak že bych do vrchního skla vyřízl díru a vlepil pletivo. Dále bych vyřízl přední stěnu(dole bych 10 cm nechal) a asi bych nějak (nevím jak) udělal šoupačky. Kde bych lišty mohl koupit a musím prvně odřiznout celou přední stěnu ? Abych nějak nepokazil boční stěny až budu vyřezávat otvor na šoupací sklo. Vím, že už se někdo určitě ptal jenže nemůžu najít to na co se ptám já. Děkuju předem moc za odpovědi. A prosím shovívavost je mi teprve 12 let :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja jsem pred par lety predelaval nove zakoupene akvarko (cca. 50x35x25 cm) na terarko, jelikoz mi to… poslední
xuebao 07.09.2010 14:51
xuebao

Ja jsem pred par lety predelaval nove zakoupene akvarko (cca. 50x35x25 cm) na terarko, jelikoz mi to akvarko prislo za pomerne dobrou cenu oproti starostem se shanenim narezaneho skla na terarko. Takhle to bylo super zlicovane a i pekne zabrousene.

Akvarko jsem preklopil na puvodni predek, ktery se takto stal spodkem :-). Puvodni zadni stranu, ted horni, jsem ziletkou odriznul a sklo a hrany rovnez ziletkou zbavil silikonu. Tuto volnou tabulku jsem nechal rozriznout u sklenare na uzkou (cca 5 cm) a sirokou (cca. 30 cm) cast. Sirokou jsem nalepil nazpet spolu s pasem sitoviny, tu uzsi vlepil dopredu do puvodniho horniho okraje akvaria (nyni predku teraria), cimz vznikl soklik proti vypadavani substratu. Na ten uzsi pas pak prilepil plytkou kolejnicku, nad ni na horni okraj hlubokou kolejnicku, nasadil predni skla (ovsem nove urizla), a terarko bylo na svete. Hlavne se nemusi nic vyrezavat; staci jeden smik podle prani.

Investice do dlouhodobejsiho materialu (pistole na silikon, silikon, apod) se vyplati do budoucna na dalsi prace; kolejnicky, pletivo a sklo vysly nejak kolem stovky. Super na nauceni lepeni, a k tomu bez obav, ze by clovek zprasil cele nove narezane terarko.

Aha, ted jsem si vsimnul ten vek :-). No ale predchozi odstavec je tim vhodnejsi. Jenom si k tomu, medo, nekoho dalsiho pozvi k asistenci, pac tabulka 85x50 ma uz svou vahu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru