Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada s teráriem pro agamu vousatou

Ahoj lidi, chystám se ke stavbě terária z OSB pro agamu vousatou, respektive pro samce a samici. Plánovaná velikost je 140x60x70 dxhxv. Myslíte, že to stačí i do budoucna? Potřeboval bych poradit jak zajistit správné a dostatečné osvětlení (co použít za žárovky, zářivky, zhruba počet kusů a vzdálenosti od zvířat), vytápění a hlavně správnou cirkulaci vzduchu (kde umístit větrací mřížky a jak velké větrací otvory). Dík za všechny rady.

Předmět Autor Datum
Rozmer je v pohode i pro 1.2 - to by bylo i vhodnejsi. Pri vhodem zarizeni (pozadi s plosinkami, vet…
lucifer 07.09.2010 22:15
lucifer
Ještě jsem se chtěl zeptat, z čeho udelat pozadí. Rampy udělám z OSB, nebp jinejch zbytků dřevotříse…
trnorep 07.09.2010 22:28
trnorep
penovy polystyren s lepidlem na obkladacky a akrylatovou omitkou drzi uz 3 rokem a jeste nejaky pate…
lucifer 07.09.2010 22:32
lucifer
jak široká a dlouhá by mohla být ta ventilace? Mám ji udělat jen nahoře? Mám strach, že to pak nevyt…
trnorep 07.09.2010 23:34
trnorep
Nebal bych se navrchu udelat po cele delce pruh 10-15cm siroky , a nekde dole jeste neco dle mrizek… poslední
lucifer 08.09.2010 09:48
lucifer

Rozmer je v pohode i pro 1.2 - to by bylo i vhodnejsi. Pri vhodem zarizeni (pozadi s plosinkami, vetve...) bych se nebal ani 1.3. Vetrani radej vetsi nez mensi, my mame dole po bocich plus nahore. Do takhle velkeho teraria by uz asi slo premyslet pri dobrem vetrani i nad nejakou vybojkou coby zdrojem UV-B, urcite poradi nekdo kdo ma s nimi zkusenosti. My ji tam nemuzeme dat prave kvuli vetrani ktere nam prislo jako vic nez dostatecne, ale houbles. 40W zarivka + 13W kompakt + 12W topny kamen to vyhrivaji nad 30°C. Delat to znova tak udelame vetrani rozhode o dost vetsi - nejspis jako pruh po cele delce stropu.

Ještě jsem se chtěl zeptat, z čeho udelat pozadí. Rampy udělám z OSB, nebp jinejch zbytků dřevotřísek, u gekonů jsem je měl z břidliceukotvené v pozadí z lepidla na obkladačky a vmáčklejch čb kamínků. Ale tady bych chtěl aby to vypadalo přirozenějc. PUR pěnu a polystyren se mi moc používat nechce, z obavy žr to moc dlouho nevydrží....

Nebal bych se navrchu udelat po cele delce pruh 10-15cm siroky , a nekde dole jeste neco dle mrizek jake sezenes. kdyby se ti zdalo ze to vetra moc (coz IMHO nebude) tak cast prikryt problem neni, to muzes kdykoliv. Naopak kdyz je to malo, potreboval bys vetrat vic a mas uz komplet vse hotove, zarizene a se zviraty - to docela problem je ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru