Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama armata

Ano podle informací od pana Kročka (Rainforest) prý gravidní samice z odchytu měly zespoda krku také skvrnu. Skvrna však byla i u zvířat, která nebyla gravidní, ale podle síly kořene ocasu a tvaru hlavy vypadají jako samice. Ta skvrna mi však narozdíl od samců připadala víc do červena a méně výrazná. Jednu z nich jsem si koupila. Tak uvidíme, jestli mi z toho za půl roku doroste samec nebo jsou to opravdu holky. Co mám doma čtyři měsíce páreček od Pavely (Goniatit), tak u těch je samice stále beze skvrny. A pohlavní rozdíly se dokonale vykreslily. Samec větší se silnějším ocasem, hlavu má výrazněji do trojúhelníku s výraznějšími a silnějšími trny. Skvrna na krku tmavě modrá. Samice je skoro o polovinu menší, tenoučký ocas, s drobnější hlavou, beze skvrny. V červnu jí ještě pěkně modrala celá hlava, což je prý znak chuti k páření, teď to již nedělá.
Zajímavý je také rozdíl v barvoměně u těchto "samic". Ta z Rainforestu dokáže za den přejít z černého zbarvení celého těla , přes pískovou až do výrazně červených skvrn na zádech. U té druhé jsem to nikdy tak výrazně nepozorovala.Možná je to znak pro lokality ze kterých pocházejí :?:
Jak bude víc času budu muset sehnat literaturu a přijít tomu na kloub. Na netu jsem před pár měsíci strávila hodiny a nic, tak snad něco najdu v knihách.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny