Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ocadia sinensis

Podľa toho, čo bolo vidieť, by som urobil na tvojom mieste to, čo som písal v prvej správe. Acriflavin do vody ako dezinfekcia a ochrana pred novými patogénmi a Pederipra spray nejakou paličkou priamo na postihnuté miesta. Zvýšiť teplotu aspoň o dva stupne na cca 27-28°C a čakať. Pri sušení daj pozor na to, aby neboli na suchu dlho, lebo by mohlo dôjsť k poškodeniu obličiek, prípadne dehydratácii a tým pádom aj k spomaleniu liečenia.
Podľa fotiek vidno, že sú to čerstvo vyliahnuté mláďatá, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou boli chované v špinavej vode a asi aj zime. Ak ich to nezabije, mohlo by sa to v najbližších týždňoch zlepšiť. Dôležité je hlavne, aby veľmi nezoslabli a začali žrať. Preto by som pokusne obmedzil sušenie na poobedie, nechal to viac na acriflavin a povrchové antibiotiká a doobeda skúšal dávať patentky a rybacinu.
Čo sa týka toho odpadnutého chvosta, nič iné neostáva iba zmieriť sa s tým. Ak to pôjde dobre, zahojí sa to a prípadne zregeneruje tak, že to v budúcnosti nebude robiť žiadne problémy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny