Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva zelenavá,prosíme o radu

Pro zadavatele:
- těžko poradit něco dalšího, pravda je, jak píše Lupus, že léčení po netu je většinou blbost, takže mě berte s rezervou.
Na parazity to moc nevypadá, i když vyšetřením trusu nic nezkazíte a možná se najde řešení.
Já bych to ale viděl spíš na metabolickou poruchu, snad nevhodné podmínky v období těsně po vylíhnutí. Těm probiotikům bych se úplně nebránil, akorát pro želvy pokud vím žádné nejsou, takže králičí či něco takového.
Ale to až po poradě s veterinářem.
UVB je pro želvu dobrá (respektive nutná) věc, nicméně pokud želva neroste vůbec, je problém jinde. Nedostatek UV způsobuje poruchy růstu, někdy dost těžké až fatální, ale růst neblokuje. A teprve až začne želva růst, tak se může projevit nedostatek UV různými deformacemi a dalšími následky.
Takže na zimu UV zdroj určitě, problém je v tom, že kromě výbojek (například ta třístovka Osram) a halogenidových lamp jsou ostatní zdroje téměř k ničemu a dávat jedné želvičce osvit třistawattovou výbojkou či lampou v ceně vyšší než je sama želva se každému nechce. Takže je lepší, když želva zimu prospí, ale to nejde vždy. Nicméně i při kvalitním osvitu UV je třeba želvám potřebný vápník a mikroprvky pro růst přidávat, pampelišky a jitrocel až tak úplně nestačí. Stejně tak ani přidávání vitamínů UV lampu nenahradí, ale v kombinaci to funguje docela dobře.
Takže, pokud má želva dost vlhký kout na zahrabání na noc, pokud má přístup k vodě a časté koupání a pokud nezabere ani lehká podpora vitamíny a minerály, pak opravdu jedině návštěva u fundovaného veterináře.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny