Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dobrý nápad proti octovkám v tera?

Dobrý den,
sháním nějaký nápad, jak zabránit octovým muškám, aby mi lítali do tera... do větrání jsem zkoušela dát drobnou síťku, ale prolezou.... v tera mám i masožravou kytky, ale mušek je tam hrozně moc. Nemáte někdo nápad jak se jich zbavit??? Děkuji za nápady...

Předmět Autor Datum
Masozrava kytka v tera s leguanem Ti moc dlouho nevydrzi.. Jinak nejlip se jich asi zbavis kdyz bude… nový
j_hanyz 16.09.2010 09:57
j_hanyz
To dělám... ale stejně tam jsou....dám mu čerstvý krmení, ještě ani nesleze z větve a už jich tam je… nový
terkavlasta 16.09.2010 10:36
terkavlasta
já sem měla smutnice.... pomohlo mi tejden co tejden projet substrát mikrovlnkou (u mě se teda jedna… nový
Anička42 16.09.2010 10:56
Anička42
Taky jsme u leguš měli smutnice, pomáhá nechat vyschnout substrát (je-li jaký) -ovšem vzhledem k vzd… nový
YDraigGoch 20.09.2010 10:45
YDraigGoch
Zaujimalo by ma ako sa tam vyskytli??Ja mam 3 legov a take mušky som tam nikdy nemal.Nemate nahodou… nový
johny13 20.09.2010 11:31
johny13
Máme a taky pokoj plný rostlin - smutnice normálně žijí v kořenovém balu u kytek, ale berou zavděk č… nový
YDraigGoch 20.09.2010 12:04
YDraigGoch
U mna substrat absolutne neprakticka vec..Musel by som ho minimalne každy 2.ak nie každy den menit.A… nový
johny13 20.09.2010 12:40
johny13
My ho taky měníme docela často a je to peklo, ale co by člověk neudělal... akorát dotáhnout 100 l ra… nový
YDraigGoch 20.09.2010 13:48
YDraigGoch
Já teda také takové problémy nemám. Nemám žádný substrát tak nemají žádnou šanci se rozmnožit.Zkus z… poslední
LEGO25 20.09.2010 19:18
LEGO25

já sem měla smutnice.... pomohlo mi tejden co tejden projet substrát mikrovlnkou (u mě se teda jednalo o listovku) - aby je to zabilo, včetně larev .... dělej to tak měsíc a budou pryč (nezapomeň že budou taky v těch kytkách ... takže ty nejlépe asi vyhodit, nebo prolejvat zředěnym hypermanganem) ... myslela jsem, že se jich už nikdy nezbavím... ale takhle jsem si časem uvědomila, že už jsou vlatně pryč ... jo a taky jsem tam při tom měla ty žlutý lepivý pásky, co prodávaj v květinářství ... spousta dospělejch se na to chytla ... teď jsem měla jednu pásku u terárka asi měsíc, a byli na ní jen 3 mušky... prostě jsou pryč :-)
Když si na to vzpomenu, byla to fakt hrůza. Jak jich bylo moc, tak nebyli jen v terárkách, ale lítali nám v obýváku s oblibou pořád okolo obličeje ... no uf, ještě že sou pryč.
Hodně štěstí a trpělivost

Taky jsme u leguš měli smutnice, pomáhá nechat vyschnout substrát (je-li jaký) -ovšem vzhledem k vzdušné vlhkosti, jakou legu potřebuje... jsme je částečně vyluxovali (každý den malé mračno) a pak se nám v rohu terka ubytoval malý pavouk, upředl síť a je to to nejlepší, co se nám mohlo přihodit - spokojený pavouk roste jak z vody, smutnice skoro neexistují... :beer: to all spiders!

Máme a taky pokoj plný rostlin - smutnice normálně žijí v kořenovém balu u kytek, ale berou zavděk čímkoliv vlhkým... nicméně, s pavoučí pomocí zmizely... "podestýlka" u leguána je u nás doma často diskutovaným tématem, má směs rašeliny s pískem, prostě protože je to příroda... lino nebo podobné je sice krásně hygienické, nemusí se vyměňovat... ale ten pocit tomu prostě chybí... :-[ Snad je to pochopitelné.

My ho taky měníme docela často a je to peklo, ale co by člověk neudělal... akorát dotáhnout 100 l rašeliny a pár pytlů písku... uf! Jinak máme štěstí, že leguš je čistotná a chodí na vecko do bazénku - akorát se musí udržovat čistý, protože do špinavého nevleze, obluda. Luxování v terárku jí nevadilo, je docela otrkaná a od té doby, co s ní bydlí pavouk je jeho síť černá muškama a kde nic, tu nic. Zato nám substrát rozkvetl - zřejmě od papouchů tam doletěla nějaká semínka a dole má "přilepšení", asi mladé proso. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru