Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zlomenina.??

čaute chcem sa spytať či si može leguan zlomiť prst na zadnej končatine niekde na konari pri lezeni alebo niečo take.?? ak ano tak co mam urobiť aby sa to dlao napraviť.?? tkakto ten prst ho vobec neboli aspon mne sa tka zda kedze ak chytim ten prst tak vobec ani sa nemykne. len je strašne vykruteny ten prst... a leguan je zatial este mlady ( rok a pol ) takže dlahu by mu asi nedaly ja sa chcem spytat či nieje na to neaka pomocka alebo nieco take .. sory nevyznam sa..

Předmět Autor Datum
a ešte by som sa chcel spytať ohladom teploty v terariu .. stači normalna izbova teplota (cca 21 stu…
šift 20.09.2010 19:28
šift
S legom utekaj k veterinarovi a ty sa zatvor do chladničky.Ak ti bude stačit teplota v chladničke,ta… nový
johny13 20.09.2010 19:32
johny13
A to jsem dnes chtěl přestat pít. ::) nový
halapremek 20.09.2010 19:42
halapremek
veterinar už bol a povedal že nevie či to je zlomene ale vyzera že nie .. a aj keby bolo že sadru mu… nový
šift 20.09.2010 19:47
šift
Ak vieš pisat,určite vieš aj čitat.Bud provokuješ,alebo...?? Mam tam jasne napisane zdroje tepla.Ale… poslední
johny13 20.09.2010 19:53
johny13

veterinar už bol a povedal že nevie či to je zlomene ale vyzera že nie .. a aj keby bolo že sadru mu dat nemožu .. a ešte .. ako dosiahnem tu teplotu 30 stupnov v terarku .?? cital som si tvoju stranku .. to tam mam dat riadiator .?? diky

Ak vieš pisat,určite vieš aj čitat.Bud provokuješ,alebo...?? Mam tam jasne napisane zdroje tepla.Ale nemusiš sa vôbec ponahlat,lego ti už dlho nevydrži...1 a 1/2 roka ho takto chovat...
Ohrev a osvetlenie terária.
Leguán zelený je denný druh - aktívy je cez deň a v noci spí. Všetku svoju energiu čerpá zo slnka, je závislý na teplote okolia a preto mu musíme slnko nahradiť umelými zdrojmi. Aby prebehol správny proces trávenia, leguán potrebuje teplotu od 32 st., na vyhrievacom mieste musí byť teplota od 35 – 40st a musí mať možnosť zliezť do chladnejšej časti terária, kde udržujeme teploty od 25 do 28 st.. V noci nesmie teplota klesnúť pod 20 st.Osvetlenie a ohrev riešime kvalitnými halogénovými – bodovými svietidlami, ktoré nasmerujeme na viacero miest, kde sa bude leguán ohrievať a tráviť väčšinu času. Na tieto miesta neumiestňujeme misky s vodou a potravou.

Pre leguány sú podstaté dva druhy UV žiarenia:
UVA: toto žiarenie vydáva väčšina druhov svietidiel, má priaznivý vplyv na psychiku zvierat, ich farbu a správanie.
UVB:je to najdôležitejšia zložka ultrafialového žiarenia, s jeho pomocou prebieha v organizme leguána syntéza vitamínu D 3, pri jeho nedostatku trpia leguány nemocou MBD /metabolic bone disease/ -metabolická porucha kostí. Väčšinou je neliečiteľná a končí úhynom leguána.
Je niekoľko druhov zdrojov UVB žiarenia - klasické lineárne trubice, kompaktné svietidlá –do klasickej objímky /E27/ a vysokotlaké výbojky. Sú to všetko špeciálne typy svietidiel dostupné v špecializovaných obchodoch. Je nutné si uvedomiť, že do tak veľkého terária musíme kombinovať viacero druhov týchto svietidiel. Lineárne trubice a kompaktné žiarovky sú nevhodné, majú malý podiel UVB svetla a slabú účinnosť niekoľko cm od telesa, netreba šetriť a hneď kúpiť kvalitnú výbojku. Vložené financie sa vrátia na životnosti a kvalite.
Svetlá montujeme do terária tak, aby nebola možnosť spálenia leguána o svietidlo!
Ak máme možnosť vystavovať leguána priamemu - nefiltrovanému žiareniu – ubytujeme ho na leto do voliéry /pozor na nočné teploty,prievan,dážď/.
halapremek, 20.09.2010 19:42
A to jsem dnes chtěl přestat pít.
Tušim začneš ešte viac...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru