Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná - prosim o radu

Zdravím, pravdu povediac, neviem, prečo má ročná vodná korytnačka iba 2cm vody, snažíš sa ju prerobiť na suchozemku? Podľa toho, čo píšeš bude s najväčšou pravdepodobnosťou zle živená a samozrejme aj chov na suchu nie je pre ňu veľmi zdravý.
Opuchnuté oči, pískanie, mľaskanie, pobyt na suchu aj v noci sú väčšinou príznaky prechladnutia, nedostatku vitamínov a minerálov. Samozrejme ani mazanie panciera nejakými kvapkami nie je pre ňu veľmi prirodzené...
Na tvojom mieste by som okamžite zmenil spôsob chovu, ináč hrozí riziko, že aj napriek jej životaschopnosti neprežije. Ak má rok, bude mať dajme tomu 10cm karapax, pri tejto veľkosti môže mať v pohode aj pol metra vody. Určite jej daj aspoň nejakých 20cm, aby mohla plávať, krm ju rybami, červami, slimákmi, pridávaj púpavu, prípadne čínsku kapustu, vyhodil sušené gamarusy, čisté mäso a ostanté prázdne krmivo. Je dobré urobiť pre ňu želatínu, kam dáš všetko potrebné. Samozrejmosť je UVB žiarovka, napr reptiglo 5, keď vyzdravie a bude mať správne chovné podmienky a potravu, bude stačiť obyčajná. Len to zmeň čo najskôr. Možno by bolo dobré skočiť k veterinárovi na injekciu vitamínov, aby sa z toho rýchlo dostala. Nevýhoda je blížiaca sa zima, keď prirodzene menej žerie. Ak jej však zohreješ vodu aspoň na 26-27°C mohlo by sa ju podariť rozožrať.
Túto zimu by som ju na tvojom mieste natvrdo zimovať nedával, mohlo by to byť pre ňu osudné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny