Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem začátečník s želvou... nechce žrát...

Zdravím, veľmi stručne povedané, je je zima a je prechladnutá.
Čo najskôr treba zvýšiť teplotu na cca 27-28°C, pridať najlepšie UV žiarovku na slnenie (napr Reptiglo 5) a ako si už písala zväčši jej akvárko. Takých 60x35x30 by mohlo do veľkosti 10cm stačiť.
Teplota vzduchu musí byť vyššia ako vody, aby nedochádzalo k tomu, že bude z teplej vody dýchať studený vzduch. To býva veľmi často dôvod nachladnutia. Priebežne sleduj, či sa vie dobre ponoriť, ak nie, bude to už zápal pľúc a ten je pre ne pri neliečení antibiotikami väčšinou osudný.
Ak urobíš tieto opatrenia, je možné, že sa v priebehu pár dní by sa mohla rozbehať a začať žrať. Potravu dávaj hlavne ryby, rybacie mäso, slimáky, dážďovky, patentky a iné červy, na nabratie sily (aj keď bez minerálov a vitamínov) kuracie srdce, prípadne jej urob želatínu, do ktorej namiešaš všetko potrebné. Zabudni na sušené gamarusy a podobný suchý bordel, vyvaruj sa tukom. Keď sa rozožerie, dobrý filter bude nutný, alebo budeš musieť meniť vodu každý druhý deň.
Na záver už len jedno. Mláďatá rastú rýchlosťou približne 0,5cm mesačne. Keby bola tá korytnačka správne chovaná, vo veku 1,5-2 roky by mala asi tak 12-15cm. Je vidieť, že tvoj predchodca ju mal zjavne na háku, prípadne klame. Držím palce a daj vedieť, ako to dopadlo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny