Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem udržení správné teploty?!?

Zdravím právě jsem se rozhodl, že si pořídím další chovance a to krajty královské. Študuju co nejvíc informací i přesto mám takovej dotaz, jelikož bych se chtěl pokusit časem i o vlastní odchovy tak plánuju dodržovat období deštů a sucha. S tím je spojené určité teplotní rozmezí a rozlišnost ať už v období tak i rozlišnost teploty den a noc. A moc nevím jak tyto teploty správně dodržovat např. přes den by nebyl problém udržet teplotu žárovkou, ať už v období sucha či období deštů změnou Watáže žárovky, ale noční teplotu bych byl závislej na teplotě místnosti (a právě nevím jestli je i ta noční teplota tak důležitá)!!! Nebo druhá možnost, že bych vše reguloval přes topnou folii, kde by nebyl problém udžet rozdílné teploty přes den i přes noc pomocí termostatu. Tak se chci zeptat jakým způsobem udržuje takto rozdílné podmínky pro své chovance??? Nejvíce bych uvítal informace přímo od lidí, kteří mají zkušenosti s odchovem krajty, ale i za ostatní odpovědí budu vděčnej. Díky moc. Prosím nekamenujte mě za můj dotaz, budou to mí první hadi, mám zkušenosti jen s ještěrama tak chci bejt řádně připraven!!!

Předmět Autor Datum
zdar, reginu mám taky, ale neodchovávám. Co jsem slyšel od chovatele od kterého jsem ji koupil, stač…
Crocodylus 02.10.2010 18:58
Crocodylus
Noční teplota je poměrně důležitý faktor, hlavně teda poklesy v suchém období (malém i velkém), ale…
krokodýl 02.10.2010 19:02
krokodýl
asi tedy použiju normálně žárovku bodovku nebo halegonku, protože si myslím že je zbytečné mít tam f… poslední
blevil 03.10.2010 16:18
blevil

zdar, reginu mám taky, ale neodchovávám. Co jsem slyšel od chovatele od kterého jsem ji koupil, stačí upravit wattáž a hlavně rosit. To by mělo stačit. Možná by bylo vhodné i na "období dešťů" upravit subsrtát, který drží víc vlhko.

Prý je důležité upravit hlavně vlhkost. Mrkni na net, v angličtině je o odchovu krajt hodně materiálů, myslím že bylo i něco na ebook.

Poradí někdo kdo odchoval reginu? Taky by mě to zajímalo...

Noční teplota je poměrně důležitý faktor, hlavně teda poklesy v suchém období (malém i velkém), ale poměrně nejjednodušší mi přijde prostě při velkém období sucha prostě v noci vše vypnout a udržovat nižší pokojovou teplotu (okolo 18°C) a přes den mít v zimě (velké suché období) nižší watáž žárovky nebo to pošoupnout o pár stupňů níž na termostatu, horší je to malé období, které vychází na srpen, kdy jsou v podstatě v západní části výskytu teploty průměrně velmi nízké (oproti zbytku roku), ale většinou se najde alespoň 2-3 týdny dlouhé období v srpnu, kdy je poměrně chladněji (hlavně ta noc), takže není problém prostě povypínat vše nebo to poštelovat termostatem.

P.S.: Odchov jsem měl bohužel jen jednou před pár lety v práci (zoo Plzeň) - 5 mláďat a pak už nějak nebyly dospěláci u mě, v současné době mám prvním rokem zase pospolu pár (sameček je z toho odchovu), tak se do toho zase asi pustím, problém je ve velmi teplé místnosti s poklesy, ale uvidíme časem, asi si je hodím do expozice a tam si s tím mohu pohrát víc než v zázemí (kupodivu).

asi tedy použiju normálně žárovku bodovku nebo halegonku, protože si myslím že je zbytečné mít tam folii přes termostat když ty noční teploty jsou prakticky shodné s pokojovou teplotou (v oddobí sucha tudíž zimních měsících pokles na 20°C, jelikož si v pokoji netopím tak to snad nebude až takovej problém a období deštů noční teplota okolo 24°C to v průběhu roku taky není problém takže nač tam mít folii s termostatem když v noci to prakticky nebude muset přitápět že??? takže volba nejspíš padne na halogenky z důvodu měnší prostorové náročnosti :-)
nebo jestli má někdo jiný typ, názor, připomínku rád se poučím!!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru