Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Detia - doplnění informací

Zdravím,
v chovu se mi objevili nějací bezobratlí, kteří se živí krví a zalézají mi hadům pod šupiny. Odchytil jsem pár dospělců nacucaných krví a dal je doma pod mikroskop: vzhledem asi nejvíce podobní klíšťatům. Každopádně je plánuju ještě vzít do školy kvůli bližší determinaci. Prozatím nalezeni na 100% ve třech teráriích a v jednom pravděpodobně. Doma už mám nachystanou Detiu a pročetl jsem TP, ale i tak se chci ještě na pár věcí zeptat:

1) Do čeho Detiu dát?
V návodu jsem četl dámskou punčochu nebo děrovanou krabičku. Boa.constrictor doporučil porodničku pro ryby. Mě napadlo tohle: Vyptat si ve škole epruvety, vyvrtat do nich díry (asi 3-4 na dvou stranách) a Detii do toho a celé to přilepit nějakou páskou do terária. Stačí ty otvory? Je to celkově OK? Terária mám s větráním pouze ve stropě a napadlo mě to přilepit ke stropu u šoupaček.

2) Mám doma mimina ve 14l boxech, větrání tvoří díry ve stropě a jedna řada na každém boku boxu. Můžu tykto ty epruvety dát i do boxů? Druhá možnost (podle boa.constrictor) je dát na strop síťku a Detii přichytit k síťce. Tam mám ale strach, že by mimina zdrhly. Na druhou stranu nechci mimina zbytečně moc Detii vystavovat, četl jsem o několika případech, kdy hadi pošli po aplikaci Detie (šlo tuším o chřestýšovce).

3) Platí stále vzorec 1cm2 Detie na 70l terária?

Předem díky za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny