Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povinné čipování druhů vyžadujících zvláštní péči aneb jak se vyvíjí situace

Dobrý den, také děkuji za aktuální informace. Povolení k chovu druhu vžadující zvláštní péči mám na svůj chov drápkatých opic a poloopic. Když jsem si ho zařizoval, tak jsem se i ptal, zda je třeba žádat o povolení na každá mláďata a bylo mi řečeno, že není potřeba, pokud si je nebudu nechávat. V současné době jsem musel povolení nechat předělat z důvodu dostavby voliér a rovnou jsem požádal o povolení k chovu více kusů zvířat, než kolik jich kdy vůbec budu v současných klecích mít- cca o 4 jedince od každého druhu. To si myslím, že je celkem vhodná forma jak se vyhnout tomu, aby člověk nemusel žádat pokaždé znovu pokud tedy nepořizuje několikrát do roka nová zvířata nového druhu vyžadující tuto registraci.
Co se čipování týče, tak jsem nedávno nechal čipovat mláďata kosmanů. Musí se označit do 6 měsíců stáří a fotografie už nestačí. Pokud pominu stres při chytání a následné fixaci, tak čipovat takto malá zvířata je opravdu diskutabilní. Veterinární lékařka musela otvor po vpichu zašívat což je u druhů zvířat, která žijí pohromadě a vzájemně si čistí srst opravdu riskantní. Vše nakonec dobře dopadlo, ale bude tomu tak i příště?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny