Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povinné čipování druhů vyžadujících zvláštní péči aneb jak se vyvíjí situace

Vědom si toho, že kdesi v propadlišti TP vězí minimálně dvě zapomenutá vláknana na toto téma, zakládám nové tentokrát s anketou. Chtěl bych jen informovat teraristickou obec, především pak signatáře petice, jak jsme na tom. Není veselé konstatovat, že za téměř rok se celá věc téměř nepohnula. O to veselejší jsou výsledky mého dnešního jednání, dávající jistou naději na úspěch. Protože se z různých důvodů novelizují některé zákony a vyhlášky předkládané MZE, vypadá to, že se v rámci této legislativní laviny podaří zakomponovat i změny týkající se čipování. Paradoxní je, že nejpádnějším argumentem pro ministerské úředníky proč nečipovat, není riziko pro chovatele, zvířata či veterináře, ale vysoké náklady na vytvoření a údržbu databáze... Ať žije hospodářská krize !
Doufám, že se na mě nebudete nikdo zlobit, když jsem navrhl vypustit ze zákona 246/1992 Sb., tuto označenou větu v odst.9, § 13:
Chovatel, jemuž bylo vydáno povolení podle odstavce 5, je povinen bez zbytečného odkladu oznámit změny v údajích uvedených v žádosti podle odstavce 6, k nimž dojde po vydání povolení. Má-li dojít k rozšíření chovu zvířat vyžadujících zvláštní péči z hlediska jejich počtu nebo druhů, je chovatel povinen podat novou žádost o povolení chovu.
Je to dle mého nesmysl, neboť stačí, že chovatel musí hlásit každou změnu, která se týká podmínek chovu dle odst.6, jak se píše v první větě odst.9... Představte si, že při každém narození mláďat by musel (a vlastně nyní musí) chovatel znovu žádat o povolení, platit 1000,- Kč, volat úředníka, aby mu šel chov zkontrolovat atd.
Malá prosba na závěr. Pokuste se v anketě odhadnout, kolik jedovatých hadů (včetně bojg,...) se dnes na území ČR chová. MZE po mě chce nějaký údaj a je jen vidět, jak alespoň dle mého nějaká databáze chybí. Anketu samozřejmě porovnám se snad existujícími údaji OVS. Omlouvám se za dlouhý nečtivý příspěvek.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny