Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem křížení zvířat

To "z jednoho procenta" znamenalo konkretne co? Jakoze vymenil chromozom, pridal dalsi chromozom, vclenil do retezce DNA nejake geny, anebo...? Z procento bylo pocitano z kodujicich oblasti anebo komplet ze vseho?

Aha, ted tady ctu, ze by se to odvijelo z kmenovych bunek. To bych teda rad videl (vlastne ne, nevidel bych to vubec rad), jak by se organizmus prijemce nebranil cizorode bunce. Pravda, jde to asi potlacit chemicky, ale vubec, co z toho? Taky jsem zvedav, ktera zeny by nabidla svou delohu pro takovouto zvrhlost.

Literatury ohledne speciacnich procesu a vztahu mezi druhy vcetne krizeni je spusta. Na prokousani se temito knihami je vhodne mit nejaky zaklad ve vysokoskolske biologii a vladnout anglictinou. Neco se da asi vybrat i z popularnenaucnych knih v cestine, ale podle mne to budou zase jenom takove vykriky "mys byla z jednoho procenta clovek".

Co se tyka krizeni v prirode, je dobre si napriklad uvedomit, ze nektere populace jsou teprve v procesu vytvareni druhu, t.j. druhy tak nejak na pul cesty, a z toho duvodu mohou existovat ruzne mezistavy reprodukcnich vztahu a barier. Viz napr. mys domaci v Evrope.

Mozna by se mnelo nejak dodefinovat, co za krizeni se v tomto vlakne ma rozebirat. Jestli prirozene procesy v prirodnich populacich anebo vyrobky cloveka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny