Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - nezájem

Ahoj vsichni, mam doma dvoumesicni krajtu dovezenou z burzy. V terarku se okamzite schovala do kouta a vyhriva se, po trech dnech jsem ji hodil malou mysku. Absolutne zadna reakce, jen otocila hlavu. I kdyz ji chovam, jen lezi, max. kdyz menim polohu, tak se pohne i ona. Neni nemocna? Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdar a sílu, budeš ji potřebovat. Chyba 1) Koupit regínu na burze. Počítám, že stála do litru, takže…
Redsnake 20.10.2010 19:03
Redsnake
Diky moc za rady, ma doma zatim jen uzovky a krajta je neco nezvykleho...a kdyz jsme u te burzy: zna…
matess 20.10.2010 19:14
matess
,,.....znami mi radi nebrat zvirata ze zveracu - to je jasny. Ale kde teda sezenu kvalitni chov, kdy…
bobek123 23.01.2011 16:29
bobek123
za druhé-KVALITNÍ CHOV NA BURZE??? za prvé to není chov, ale prachsprostý odchyt! Byl jste někdy na…
Melda 23.01.2011 16:34
Melda
no, to sice ne, jdu na ní tady příští sobotu, protože tam nejspíš budou prodávat velikost myší, kter…
bobek123 23.01.2011 17:29
bobek123
no, to sice ne, jdu na ní tady příští sobotu Takže děláte závěry o něčem, co neznáte. Samozřejmě se… poslední
halapremek 23.01.2011 17:41
halapremek

Zdar a sílu,
budeš ji potřebovat.
Chyba 1) Koupit regínu na burze. Počítám, že stála do litru, takže import. Často problémové zvířata, zbytečné podporování importérů. Pohádky o faremních odchovech, by si mohli všichni ušetřit.
Pokud máš hada doma teprve tři dny, je celkem zbytečné ji krmit. Zkoušel bych to až po týdnu. Chce to vyzkoušet myši (i holky i kluky, různé barvy, různé velikosti. Odpovídající hadovi), mastomyši, křečky, potkany,..... Osobně mám nejlepší zkušenosti s rozkrmováním zlatýma křečkama. Snažte se ale přejít pak na potkany či myši, krajťule si na ně může zvyknout, ostatní potravu pak někdy odmítá, leze to do peněz.
Před krmením narosit.
A hlavně. Aspoň dokud se neaklimatizuje, nezačne se normálně projevovat, žrát, fungovat a jinak žít normálně, teprve potom ji můžete (sem tam) vzít do rukou. Jinak ji zbytečně stresujete a i to je důvod, že Vám nežere.

Diky moc za rady, ma doma zatim jen uzovky a krajta je neco nezvykleho...a kdyz jsme u te burzy: znami mi radi nebrat zvirata ze zveracu - to je jasny. Ale kde teda sezenu kvalitni chov, kdyz ne na burze? Kamaradka ma krajtu od soukromnika a ma s ni velke problemy.

,,.....znami mi radi nebrat zvirata ze zveracu - to je jasny. Ale kde teda sezenu kvalitni chov, kdyz ne na burze?...."

za prvé- ne všechny zverimexy nejeví o své chovance nezájem. Moje regiusa je ze zverimexu, je v dobrém stavu, když jsem si ji brala poprvé do ruky, byla klidná.... dávala jsem paní prodavačce otázky a odpovídala mi v pohodě, všechno věděla...
za druhé-KVALITNÍ CHOV NA BURZE??? za prvé to není chov, ale prachsprostý odchyt! a KVALITNÍ?? hmm.... raději ponechám bez komentáře... pokud považujete za kvalitu zvíře, které je vystrsované, je mu zima, je prolezlé vším možným zvenku zevnitř a má pořád problémy..... ok, nebudu vám to brát.... !

no, to sice ne, jdu na ní tady příští sobotu, protože tam nejspíš budou prodávat velikost myší, kterou momentálně nemohu nikde sehnat...ale když čtu tady ty příspěvky, tak plazi z burz jsou z odchytu.... omlouvám se, pokud jsem vyjela nějak moc rychle bez rozmýšlení, ale mě tohle děsně rozčiluje... a docela mě zaráží, že tzv. ochránci zvířat prudí, když si někdo udělá ze psa oběd, ale když se někde odchytávají zvířata z volné přírody, ještě k tomu v takovém množství, tak o tom se nikde nemluví a všichni jsou v naprostém klidu ]:(

no, to sice ne, jdu na ní tady příští sobotu

Takže děláte závěry o něčem, co neznáte. Samozřejmě se na burzách vyskytují i importy. U některých zvířat je to jediná možnost se k nim dostat. U regiusek je zřejmě poptávka větší, než nabídka z odchovů a zcela jistě je pro mnohé lákavější ta velmi nízká cena, i když by si možná ušetřili starosti. Každopádně nebyla by poptávka, nebyla by ani nabídka. Na importy se zcela jistě vztahují nějaké kvóty, i když by se o nich dalo asi diskutovat. Naopak mě mrzí například nemožnost importu z určitých zemí, jako je Madagaskar, kde zvířata do budoucna růžové vyhlídky nemají. V chovech by alespoň oživili krev. Jinak pokud si někdo dá psa k obědu, pak ať si dá psa k obědu. Reagovali jsme pouze na Váš výrok o burzách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru