Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem žába nežere

ahoj, vím, že je tady spoustu takových otázek, tak se omlouvám, že tady takhle otravuju. Před týdnem jsem si koupila listovnici červenookou a od té doby nežrala. Nechodí ani k vodě pít, to mi dělá docela starosti. V misce má moučné červy, kterými ji krmil i předchozí vlastník. K té misce ale nechodí, červy se moc nehýbou, takže je možná nevidí. Snažila jsem se jí je dávat i pinzetou ale nevzala si je. Jakmile přijdu k terárku hned si lehne a spí. Vadí jí i světlo, je aktivní pouze za tmy.

Předmět Autor Datum
Nevotravuješ.Co sis nastudovala o žabkách?Nechodí pít,musí se rosit,vlhkost.Moučňáci se mi pro žábu…
babal 05.11.2010 21:37
babal
Moučné červy doporučovali v příručce, mám i rosničku včelí, ta je normálně žere.
-katerine- 05.11.2010 22:49
-katerine-
No to s tým pitím ma dostalo. Samozrejme vodu potrebuje ale žaby vodu získaju priepustnou kožou, pre…
rikiraki 06.11.2010 10:28
rikiraki
Crvčky jsem chtěla koupit v pátek, ty ale ještě nemá, tak musím počkat až přijdou do zverimexu. Červ…
-katerine- 06.11.2010 10:54
-katerine-
Keď utečú :-D tak ich väčšinou nájdem ja alebo niekto z rodiny :-D takže niesú nejaké problémy a cvr…
rikiraki 06.11.2010 20:27
rikiraki
Rosničky harlekýn čo máš tej listovnici rosničky včelie Čéče o jakých žabkách vůbec píšeš? nedá s…
cejna 06.11.2010 20:33
cejna
Myslím že dotyčná osoba ktorej to bolo smerované pochopila to mi stačí. :-D
rikiraki 06.11.2010 22:11
rikiraki
Žáby pít nechodí, akorát se máčí do vody, nebo si do ní jenom couvnou a naberou vodu kloakou. Někter… poslední
Aurifer 07.11.2010 14:00
Aurifer

Nevotravuješ.Co sis nastudovala o žabkách?Nechodí pít,musí se rosit,vlhkost.Moučňáci se mi pro žábu nelíbějí,moc se nehejbou,jak píšeš a i ta tvrdá šlupka?Dej aspoň cvrčky,líp mouchy,nebo voskový moly.A valná většina žab je aktivní především v noci.

No to s tým pitím ma dostalo. Samozrejme vodu potrebuje ale žaby vodu získaju priepustnou kožou, preto sú náchylné na chlór alebo iné chemikálie. Rosničky harlekýn čo máš zožerú všetko tiež ich chovám sú strašne žravé, mne žerú zophobasov ale dávam im aj cvrčkov a aj dážďovky som dával jednu dobu. Skús tej listovnici dať cvrčkov, tí sa hýbu viac ako múčne červy a sú aj výživnejší a lepšie trávitelnejší, pretože múčne červy majú nestrávitelnú tú šupku, alebo ako to mám nazvať. A skú jej týh cvrčkov obaliť aj v nejakom vitamínovom prípravku ja osobne používam reptivite aj keď to je pre plazy, ale nemôžem sa na to sťažovať.
Aké máš podmienky pre žabku? veľkosť terária, vlhkosť v teráriu alebo aspoň kolkokrát do dňa-týždňa rosíš terárium, akú máš v teráriu teplotu a ako máš terárium zariadené?? Inak že nežere týždeň po donesení ešte neni nič zvláštne, musí sa aklimatizovať a rosničky včelie napríklad nemusia žrať ani mesiac neviem ako to je u listovníc. Veľa šťastia v chove.

Crvčky jsem chtěla koupit v pátek, ty ale ještě nemá, tak musím počkat až přijdou do zverimexu. Červy obaluji v minerálech Reptimineral C.
Myslím, že podmínky jsou dobré, vzdušnbou vlhkost držím kolem devadesáti, teplotu 25 stupňů. Terárko má 70/50/50.Rosim podle toho jaka je tam vlhost, prostě pro udržení.
Utečnou ti občas cvrčky nebo šváby? Co potom děláš?

Keď utečú :-D tak ich väčšinou nájdem ja alebo niekto z rodiny :-D takže niesú nejaké problémy a cvrčkovia by sa ti nemali rozmnožiť len tak v byte. Švábi neviem, tam záleží na druhu, ale tiež sa väčšina v byte len tak nerozmnoží. Nič zvláštne nerobím a keď si dáš pozor tak by ti nemali utekať :-D. To s tou nežravosťou, nehaj žabku ešte tak dva dni v pokoji neskúšaj jej dávať cvrčka z pinzety lebo ju to zbytočne stresuje choď do tých dvoch dní kúpiť cvrčkov a potom ich v nejakej nadobe daj do terária aby nebehali po terárku a aby ich žaba našla, ja to mám tiež tak vyriešené a žabky si vždy dajú :-) prajem úspešný chov, Rasťo

Žáby pít nechodí, akorát se máčí do vody, nebo si do ní jenom couvnou a naberou vodu kloakou. Některé ani to moc ne a nabírají vodu při rosení. To, že aktivuje jen za tmy je uplně normální a jiné to nebude. Moučné červy jí nedávejte vůbec, ty pro obojživelníky nejsou vůbec vhodné, jednak z hlediska výživnosti nic moc, mají tuhou nestravitelnou kutikulu a navíc obojživelníci je polykají celé živé a může se stát, že jim jednou nějaký červ perforuje žaludek. to platí i pro masové červy (larvy much). takže nedávat.

Jakmile přijdu k terárku hned si lehne a spí

Ona nespí, jen se snaží "zmizet", stát se neviditelnou. To je stresové chování, časem až si zvykne by toho měla nechat. Nechte ji uplně v klidu, ať si zvykne a aklimatizuje se, a do nádrže jí volně pusťte cvrčky, ony ze začátku chytají hlavně ty cvrčky, co prolezou až těsně kolem nich a teprve po tom, co si trochu zvyknou začínají skákat i po těch co jsou dál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru