Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem žába nežere

ahoj, vím, že je tady spoustu takových otázek, tak se omlouvám, že tady takhle otravuju. Před týdnem jsem si koupila listovnici červenookou a od té doby nežrala. Nechodí ani k vodě pít, to mi dělá docela starosti. V misce má moučné červy, kterými ji krmil i předchozí vlastník. K té misce ale nechodí, červy se moc nehýbou, takže je možná nevidí. Snažila jsem se jí je dávat i pinzetou ale nevzala si je. Jakmile přijdu k terárku hned si lehne a spí. Vadí jí i světlo, je aktivní pouze za tmy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Žáby pít nechodí, akorát se máčí do vody, nebo si do ní jenom couvnou a naberou vodu kloakou. Někter… poslední
Aurifer 07.11.2010 14:00
Aurifer

Žáby pít nechodí, akorát se máčí do vody, nebo si do ní jenom couvnou a naberou vodu kloakou. Některé ani to moc ne a nabírají vodu při rosení. To, že aktivuje jen za tmy je uplně normální a jiné to nebude. Moučné červy jí nedávejte vůbec, ty pro obojživelníky nejsou vůbec vhodné, jednak z hlediska výživnosti nic moc, mají tuhou nestravitelnou kutikulu a navíc obojživelníci je polykají celé živé a může se stát, že jim jednou nějaký červ perforuje žaludek. to platí i pro masové červy (larvy much). takže nedávat.

Jakmile přijdu k terárku hned si lehne a spí

Ona nespí, jen se snaží "zmizet", stát se neviditelnou. To je stresové chování, časem až si zvykne by toho měla nechat. Nechte ji uplně v klidu, ať si zvykne a aklimatizuje se, a do nádrže jí volně pusťte cvrčky, ony ze začátku chytají hlavně ty cvrčky, co prolezou až těsně kolem nich a teprve po tom, co si trochu zvyknou začínají skákat i po těch co jsou dál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru