Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem korálovky nežerou

Dobrý den.Koupil jsem si pár asi 4letých korálovek kalifornských.Mám je asi 2 měsíce.Žrali mě asi po10 dnech každá dospělou myš.krmil jsem asi 3x,ale od polovic října si ani jedna nechce vzít,zkoušel jsem i skákavky a zavřít je s nima do menšího prostoru,ale nic.Ještě si myslím jestli na ně nejde zimní odpočinek a tak nevím jestli je mám dát na měsíc k ledu zazimovat a nebo mám ještě zkusit vyčkat a dál se pokusit je nakrmit.Děkuji za odpovědi

loading...
Předmět Autor Datum
Každopádně popsat podmínky chovu.... Taky jaké máte zkušenosti s chovem LGC a hadů všeobecně. Důleži…
Gwinix 07.11.2010 19:59
Gwinix
Hezké ráno, abych nezačínala nové téma, napíšu dotaz sem Mám více než rok a půl korálovku kaliforns…
dadula 16.01.2011 06:10
dadula
Mám přesně ten samý "problém" - doteď moje korálovka neměla s příjmem potravy problém, ale najednou…
Katynka 16.01.2011 11:11
Katynka
Přesně tak, had potřebuje chvíli odpočinek. Mě třeba samec od Lampropeltis triangulum sinaloe žral n…
Aleš Klement 16.01.2011 11:16
Aleš Klement
Určitě bych si s tím zatím nedělal hlavu a dal ji čas. S příchodem jara zase začne myšky brát. Pak z…
Gwinix 16.01.2011 11:27
Gwinix
Moc děkuju za uklidnění, jeden nechce plašit, ale stejně se neubrání nějaké té pochybnosti, obavě, z…
dadula 16.01.2011 16:29
dadula
Ahoj, mám stejný problém.Korálovku jsme přivezli od chovatele v říjnu a za tu dobu nám vzala jedno h…
Slimak07 01.02.2011 21:33
Slimak07
Pyromelany můžou mít docela dlouhý období, kdy nežerou - vzhledem k věku se zeptám i na pohlaví...st…
Arutha 01.02.2011 21:41
Arutha
Je to samice.Podle mně v kondici je.takhle aktivního hada jsem ještě neviděl :-D
Slimak07 02.02.2011 13:07
Slimak07
Pak bych nestresoval - prostě zkoušet nabízet, klidně různé druhy hlodavců, mrtvé, čerstvě zabité, ž…
Arutha 02.02.2011 13:12
Arutha
tak to mi spadl kámen ze srdce ;-) zajímalo by mě jak velkou myšku by zvládla?
Slimak07 02.02.2011 13:30
Slimak07
Tříletá pyromelana by měla bez problémů dát středně velkou dospělou myš...příliš malá potrava pro ni…
Arutha 02.02.2011 13:44
Arutha
Zdravím, je to již delší dobu, co jsem psala o nežrání korálovky, absolvovala jsem s ní mezitím vete…
dadula 25.02.2011 12:42
dadula
Pokud se rozhodnete pro násilné krmení, pak se podívejte na tohle: 25358 Ale i tak si sežeňte někoh…
Reptimania 25.02.2011 15:29
Reptimania
Moc moc díky za to video,budu muset zapátrat po nějakém chovateli v HK. poslední
dadula 25.02.2011 17:45
dadula

Každopádně popsat podmínky chovu.... Taky jaké máte zkušenosti s chovem LGC a hadů všeobecně. Důležité je taky, zda je předchozí chovatel zimoval. Jinak je naprosto normální, že kalifornky běhěm roku ztrácí kativitu a bez újmy, pokuď jsou jinak v dobré kondici vydrží bez potravi i dva tři měsíce, i déle. Někdy ztrácejí aktivitu v létě, když jsou velká tepla... Moje nežrala dva měsíce, pak je najednou ze dne na den jak vyměněná a málem mi s myší utrhla i ruku :-D Taky otázka.... Chováte je odděleně, což tedy předpokládám? Moje LGC momentálně taky lenoší, mění pouze chladný a teplý úkryt, jinak aktivita žádná.... Hlavně takhle staré hady do žrádla nenutit. Pkud si nevezme tak zkusit až za několik dní.

Hezké ráno, abych nezačínala nové téma, napíšu dotaz sem

Mám více než rok a půl korálovku kalifornskou (je jí 2,5let), která byla vždy spíše popelnicí, i loňskou zimu. Ovšem nyní je to již druhý měsíc, co nežere, zkoušela jsem živé myši - sice vypadá, že by si dala říct, ale sotva se k ní myš obrátí předkem, had se stáhne. Tak jsem zkoušela čerstvě zabitou, i mraženou, které normálně také jedla, potkaní holata, živá, mražená, zkrátka už mě ani nenapadá, jakou jinou myš bych jí mohla zkusit podstrčit, a to jsem jí s těmi ,,mrtvými hrála i ,,divadýlko", aby byla vyprovokována k akci.
Jinak had je aktivní, leze, a překvapuje mě, že i přes den, vylézá už dopoledne. Nevím, zda psát podmínky chovu, když se tyto nezměnily a byla v nich OK, ale má v teplém koutě kolem cca 29-30 ve chladném kolem 24, v noci klesá ke cca 21, jako podklad má písek. Rosím víceméně jen v období svleku. tera je velké 95x45x45 cm. Nevím, zda již pádit na veterinu, nebo zkusit něco jiného.
Za radu předem moc děkuju
D.

Mám přesně ten samý "problém" - doteď moje korálovka neměla s příjmem potravy problém, ale najednou se začala myší jakoby bát. Někde jsem vyhledala, že se může jednat o zimní klid, byť není had zimovaný. Moje má stejné podmínky v tera, je jí 3,5 roku, vždy žrala (i přes zimu), jen letos nějak stávkuje. Od listopadu jsem do ní "nacpala" jednu myš, ale teď zas nechce. Svlek ok, nijak se nezměnila. Prý mohou jíst velmi nepravidelně, na jaře se to obvykle upraví.
Jestli se pletu, opravte mě, prosím:-)

Určitě bych si s tím zatím nedělal hlavu a dal ji čas. S příchodem jara zase začne myšky brát. Pak zas může nastat útlum v letních horkých měsících. Jinak nepravidelný příjem u kalifornek či korálovek všeobecně je běžný, jejich aktivita se taky v průběhu roku neustále mění.

Zdravím,
je to již delší dobu, co jsem psala o nežrání korálovky, absolvovala jsem s ní mezitím veterinární návštěvy - dostávala atb, snad nějaký zánět pachových žlázek s krvavou sekrecí, ale spíš mi přišlo, že se ta krev objevila až po tom, co se jí doktorka snažila nasondovat, nakonec dostala nějaké vit. B, s tím, že mám jít k veterináři tomu a tomu, specialistovi na plazy. Tak jsem tedy šla, ten mi ovšem řekl, že je to u hadů zcela normální, že nežerou, že má hroznýšovce kubánského a ten žere jednou za rok, apod., dokonce se mě zeptal, cože za korálovku to mám:-( Nakonec jí přece jen podal entizol, had dřív lezl, nyní už jen leží. Hadík má cca 80cm a 105 gramů. Nevím, zda se mám pokusit o umělé nakrmení, nebo vyčkat. Jeden vet doporučil snížit teplotu, druhý zvýšit...chjo.Přiznám, že nemám zkušenosti s umělým krmením a netuším, tedy tuším, teoreticky vím, jak na to,ale prakticky? Abych hadovi ještě nějak neublížila.
Za radu, připomínku, nakopnutí... předem děkuju
D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...