Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potkánci

Poradí mi prosím někdo, kdo vykupuje mladé potkánky? Mám 8 - 10 týdenní mláďata fuzz a dumbo potkánků, ale nenašla jsem nikoho, kdo by je za rozumnou cenu odkoupil. Jsou zdraví, umazlení, byla bych ráda, kdyby se dostali do dobrých rukou, ne přímo na zkrmení. Děkuji za pomoc! V. Štefánková, vstefankova@yahoo.com

Předmět Autor Datum
Dobrý den, to může být problém - zejména, když chcete udat větší množství potkanů. Ten, kdo si chce…
kroutvorus 18.11.2010 17:50
kroutvorus
taky jde o to, co komu připadá jako rozumná cena za potkana...
Uroboros 18.11.2010 17:59
Uroboros
No, měla jsem představu za obyčejného potkana 15 - 20 Kč, dumbíky za 30 - 50 Kč (podle odebraného mn… poslední
Deatmar 24.11.2010 08:21
Deatmar
Nedopatrenim se mi nedavno dostala do rukou tenka knizka o chovu potkanu od britske autorky, a tam s…
xuebao 18.11.2010 21:19
xuebao
a potkanci nejakeho spesl plemene s PP budou nejspis neprodejni. pročpak?? já jsem tada nikdy neměl…
Mmagic.J 18.11.2010 21:50
Mmagic.J

Dobrý den, to může být problém - zejména, když chcete udat větší množství potkanů. Ten, kdo si chce takové zvíře pořídit jako domácího mazlíka, pravděpodobně zajde do nejbližšího zverimexu nebo na burzu. Větší množství si zřejmě pořídí jedině terarista za účelem zkrmení - i kdyby tvrdil něco jiného;-)

Nedopatrenim se mi nedavno dostala do rukou tenka knizka o chovu potkanu od britske autorky, a tam se pise, ze se potkani maji dat kastrovat/sterilizovat (samozrejme veterinarem), protoze je velmi tezke najit mladym novy domov. Tomu predchazela stat, ze chovat potkana samotneho je temer tyrani, a tak je nejlepe chovat dve a vic samicek. Samozrejme v knizce neni ani zminka o tom, ze se potkanama taky krmi hadi.

Kdyz nemaji jit potkanci na zkrmeni, je nutno je nemnozit. I v tech zverimexech se potkani prodavaji hlavne na zkrmeni (za celkem drahy peniz oproti burzam ci chovatelum), a potkanci nejakeho spesl plemene s PP budou nejspis neprodejni.

To je dost dilema, ze? Snad by teda bylo nejlepe se soucasnych potkanku zbavit i za cenu jejich prodani na zkrmeni za rozumnou cenu (ta je zrejme radove nizsi, nez u slechtenych potkanu), a pak je dal nemnozit a zaridit se podle te knizky.

Vim, blbe rady, ale nic jineho Vam tady teraristi asi neporadi.

a potkanci nejakeho spesl plemene s PP budou nejspis neprodejni.

pročpak?? já jsem tada nikdy neměla problém odchovy prodat a to jsem většinou dělala jen VP ;-)

pokud chcete aby potkani šli na mazlení,tak je připravte na nového majitele, hezky je nafoťte a šup s nima do inzerce (Ifauna atd ) fuzz a dumbo potkany jistě brzo udáte :-)
No, a příště si dát pozor oddělit samce od samice když pak nevíte co s mláďaty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru