Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ochočení leguána zeleného

chsajarsa-S tymto suhlasim.Pisal som to už viackrat,ale vždy niekto založi novu temu,bez toho,aby prečital predchadzajuce.
V 1. rade si treba uvedomit,že je to jašter.Ja mam 3 dva su niečo cez 3 roky,1 okolo 4,5 roka stari.Každy ma inu povahu,nalady menia z hodiny na hodinu.Aj socializovany ma obdobie ked bez pričiny hryzie a utoči.Naopak aj najbojazlivejši niekedy pride a sam sa dožaduje pozornosti.Jednoducho sa necha poškrabkat a sam zlezie z ruky.Inokedy ani nahodou sa neda k nemu približit.Z mojich skusenosti mam pocit,že mnohi robia chybu-všetko chcu naraz a behom tyždna.Myslim si,že v 1. rade je chyba v malych terarkach položenych niekde v kute na zemi.Jedneho lega mam uplne od mimina.Je už v 3. terarku a až teraz je kludny,nezdrha-ale niekedy utoči ako pes.Osobne si myslim,že na začiatok treba hned vysoke terko aby mal lego pocit,že je hore nedosiahnutelny.Ked pozera zhora z konara alebo z police-nezdrha a ma pocit bezpečia.Kdežto v nizkom a malom terku ma pocit,že nema kam uprchnut,tak preto je bojazlivy a lieta hore dole po terku.Zvlašt ked je niede terko položene na zemi a vidi odrovsku postavu...
Všetko chce čas a trpezlivost.Prosto ked lego nechce aby sa s nim manipulovalo,tak to da pekne najavo a môže byt socializovany mazliček.
P.S. kto sa boji 150 cm jaštera,tak si take zviera nema ani kupovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny