Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připouštění

sorry, tenhle chov potkanů je pro mne velice úsměvný a to chováme potkany snad 20let jak na krmení tak na mazlíky, prostě co není do chovu to se zkrmí - mnohem tvrdší výběr plemenných zvířat než nějaký hobby registrovaní potkani za 10x vyšší cenu kde se do "chovu" protlačí úplně vše, aby náhodou nebyla finanční ztráta - bohužel takto je to snad u všeho s PoP.

Mně nemusíš nic vysvělovat, stejně jako já nemusím nic moc Tobě. Taky chovám potkany přez 20 let, jak kvůli etologii a případným mláďatům na mazlíky, tak s nimi samozřejmě taky krmím.
Myslíš, že na produktivní chov krmných zvířat nemusíš mít kvalitní rodiče? To už spíš ten mazlík může být "odpad".
V posledních letech jsou tu lidi, co chtěj mít potkany s PP a červenomodrorůžové mazlíky, a tam už jsou ta kritéria jiná, než pro produkční chov "na maso", ty váhy atd jsou dány klubem chovatelů potkanů, protože přecejen u těch vyšlechtěných už je vysoké % nekvalitních jedinců, což samozřejmě mazlíčkáři těžce nesou. Pokud někdo chce produkovat modré nebo nahaté nebo jiné potkany na zisk, tak samozřejmě do chovu protlačí kdeco, ale u toho chovu s PP to už tolik není, a ty váhy a věk byly dány právě proto, aby se eliminovala nežádoucí zvířata v chovu, protože to chovají většinou lidé, kteří o tom ještě dost prd vědí, tak aby byla dána nějaká pravidla. Uváděla jsem záměrně oba případy, záleží na tom, jaký cíl tím tazatel sleduje. Ale je jasné, že když se zeptá na nějaké potkanářské diskuzi, tak mu odpoví mazlíčkáři jak jsem psala, a když se ptá tady, tak mu odpoví teraristé jinak, jak jsem taky psala, protože na hlodavce a zajícovce moc mazlíčkářů nechodí. Proto jsem napsala rovnou oba případy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny