Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Priveľká korisť?

Zdravím vás, moja 50cm boa bola pochudnutá, už vyzerá lepšie, kŕmim každých cca 5 dní. Žerie ešte nedospelé myši cca 10-12 gramové. Mám ju už skoro mesiac, žrala asi 5 krát, doteraz sa vôbec nezvliekla. Je lepšie nakŕmiť 1 myškou za 5 dní alebo kŕmiť viac - dvomi myškami a počkať na vyprázdnenie? Posledné dve kŕmenia totiž dostala dospelé myšky, obe zabila ale nezožrala - jednu vzala do polovičky do pusy a potom ju vypľula a druhú len zabila. Je to preto že to bolo trošku väčšie sústo než to na aké je zvyknutá? Neviem si totiž tipnúť kedy už môže žrať dospelé myši. Po nakŕmení 1 myškou totiž zostala čulá a celý deň snorila po terárku, tak som jej skúsila ponúknuť ešte jednu myšku - dospelú, tú len zabila ale nezožrala. Ďakujem veľmi pekne!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, ne že bych neměl co na práci, ale trochu jsem se ztrácel v těch Vašich datech atd. Tak jsem… poslední
Iceman 24.11.2010 15:46
Iceman

Zdravím, ne že bych neměl co na práci, ale trochu jsem se ztrácel v těch Vašich datech atd. Tak jsem si pro zajímavost udělal takový záznam Vašeho krmení. Předem chci říci, že ve výživě hadů platí, že méně je někdy více. V přírodě se krmení neřídí podle nějakého mustru, tudíž ani v zajetí si nemusíte lámat hlavu, když zrovna had nejedl hned po 5 dnech. Ta otázka výživy je velmi individuální, jak druh od druhu, tak ale i kus od kusu a žádné tabulky o frekvenci a množství krmení nejsou, pouze obecná doporučení, která jsou stejně celkem často nadhodnocená. Takže co jsem se od Vás dočetl.

23.10. Koupě zvířete
24.10. krmení
28.10. vyvrácení potravy
03.11. krmení - malá myška
06.11. krmení - malá myška
14.11. píšete, že jste krmila 4x
18.11. píšete, že jste krmila 5x
21.11. píšete, že byla celkem 2x nabídnuta potrava

Doporučil bych Vám aby jste si takovéto záznamy vedla sama, určitě se to v takovýchto případech hodí. Pro mě z nich vyplývá že Vám nežrala cca týden. Během kterého jste nabízela potravu ještě 2x. Čili žádný důvod ke znepokojení, může to být způsobeno svlekem, nebo zkrátka tím, že had nemá hlad. To časté nabízení potravy může být i důvodem ke stresu. Zkrátka bych hádka nechal klidně týden být, uvidíte zda půjde do svleku. Není důvod takto panikařit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru