Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UVB pro želvu

No jednoznačnou odpověď vám dát nemůžu, ale:
Pokud bude větrání dostatečné k tomu, aby se nepřehřívala za A lampa a za B celkově to terárko + tu výbojku se Vám podaří umístit tak, aby byla ze začátku cca 30 cm od želvy, pak by tam ta lampa mohla být. Jestli budou tyto podmínky splněny Vám samozřejmě neřeknu. Ono "dvojité větrání" je dost široký pojem a v podstatě nic neříká - jestli je to taková ta klasika - děrovaný nerez plechy šířka kolem 7cm, dírky 1mm - měl bych trochu obavy tam tu lampu dát.
Zkuste to probrat přímo s panem Junkem, který ty výbojky na rozdíl odemne používá i u zvířat - jestli máte želvu od něj, jistě Vás neodmítne.
Upozornil bych taky na to, že to terárko je menší, takže želva musí mít možnost si vlézt mimo dosah UV (výbojku dát na jednu stranu terárka, poskytnout úkryt, stín apod.).
Pokud je želva od jara do podzimu ve venkovním výběhu a doma je jen v období před zimováním a po zimování, tak by to asi zvládla bez újmy i s tím kompaktem ;-).
Nějak jsem nepochopil, jestli už to terárko máte doma - jestli ne, není nic jednoduššího ho nechat udělat tak, aby se tam nějaká ta lampa už vešla i s rezervou (třeba 100x40x60-70 d.š.v.) - ale samozřejmě to záleží už jen na Vás.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny