Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UVB pro želvu

Pro Buldocka: Jak jsem již psal výše. Vzhledem k tomu, že to terárko už máte máte dvě možnosti.

1. Kupte u pana Junka lampu Sera Reptil Sun Heat UV 130 W. Dejte jí tak aby byla 20 cm nad povrchem v jednom konci terárka a želva bude spokojená. Lampa funguje dobře, nepotřebuje žádný předřadník ani nic podobného, takže vás vyjde se vším všudy na 1300,-Kč a měla by vydržet minimálně rok.

2. Kupte kompakt (je jedno jestli ReptiGlo 10, 26W nebo ten druhý, ikdyž osobně bych doporučil ReptiGlo), dejte ho tak aby byl 10 cm nad povrchem a vedle něj pověste ještě obyčejnou bodovou 25W žárovku. Kompakt ReptiGlo funguje dobře, vydrží tak půl roku a u pana Junka stojí cca 450 kč, takže při koupi 2 na rok vás to vyjde cca stejně jako u té Sery ve variantě 1.

V obou případech umístěte zářivky/ výbojky do jednoho konce terárka a na druhý konec dejte želvičce úkryt a vlhký substrát. V obou případech by lampa měla svítit cca 8 - 10 hodin denně. Zkuste to poprvé někdy o víkendu kdy budete doma a budete mít možnost se každou cca hodinu podívat do terárka a změřit teplotu. Pokud bude teplota moc velká, zkraťte dobu svícení, nebo sviťte 2 hodiny, pak dejte pauzu zase dvě hodiny atd. Tohle si musíte sama vyzkoušet a odchytit jaká doba bude nejlepší.

Pokud máte v okolí Bauhaus, kupte si tam digitální časovač za 120 kč. Na něm si pak nastavíte automatické zapínání podle toho jak vám to bude teplotně vycházet a máte vyřešeno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny