Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stašilky- soužití více druhů

Ahoj,
Začínala jsem úplně stejně. Měla jsem poměrně velké tera po hadovi a rozhodla se do něj nakoupit strašilky.měla jsem společně vícero druhů. Tehdy jsem si sice ještě nelámala hlavu s vlhkostí a nároky a doufala, že to prostě nějak zvládnou (měla jsem samé nenáročné druhy a rozdílné nároky na vlhkost řešila tak, že jsem jednu část tera udržovala vlhčí a strašilky si přelezly kam potřebovali - teď už bych to neudělala, ale celkem se jim dařilo). Musím podotknout, že strašilky vůbec netrápí s čím žijí v terárku (pokud je to nechce sníst), pokud mají vyhovující podmínky a dost potravy, je jim to šumafuk. Jak už bylo řečeno, pokud chceš mít další generace je dobré zjistit, jak vypadají a kde najdeš vajíčka od určitého druhu (jelikož jako začátečník poznáš od sebe těžko nymfy strašilek jiných druhů).
Takže, vyber strašilky, které mají cca stejné nároky na vlhkost apod. a bude to bez problémů. Bylo by dobré, kdyby měli stejné nároky na stravu, ale i to se dá obejít tak, že tam dáš prostě vázu s ostružinou, ptačím zobem a rododendronem (příklad) v jednom (mě se to osvědčilo to dávat dohromady, jelikož strašilka nemusela tak dlouho potravu hledat). Co se týče vybavení terárka, kytky tam spíš nedávej, okoušou a sežerou skoro všechno (já tam zkoušela dávat kvanta kytek a všechno zlikvidovali - i uschlé).
Ano, mohlo by to fungovat ... ale pokud to bude fungovat dobře, varuji tě. Čekají tě invaze tisíců malých hladových a nenažraných strašilek - pak budeš ráda, že si je někdo vezme aspoň zadarmo (osobní zkušenost).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny