Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stašilky- soužití více druhů

Ahoj, měla bych pár dotazů ohledně společného soužití strašilek. Líbí se mi více druhů a budu mít na ně poměrně velké tera po hadovi, tak by mě zajímalo jestli je možné zkombinovat víc druhů a nebo jestli je lepší dát větší skupinu jednoho druhu.O potravě sem si načetla dost, takže bych ještě měla dotaz, pokud bych tam dala třeba orchidee vím, že většina druhů strašilek má ráda vyšší vlhkost, takže by si vzájem nemuseli vadit, a mezi to květináčky s růžema nebo s ostružiníkem, mohlo by to fungovat?Dík za odpověď Jindra

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, Začínala jsem úplně stejně. Měla jsem poměrně velké tera po hadovi a rozhodla se do něj nakoup… poslední
Anička42 22.11.2010 11:22
Anička42

Ahoj,
Začínala jsem úplně stejně. Měla jsem poměrně velké tera po hadovi a rozhodla se do něj nakoupit strašilky.měla jsem společně vícero druhů. Tehdy jsem si sice ještě nelámala hlavu s vlhkostí a nároky a doufala, že to prostě nějak zvládnou (měla jsem samé nenáročné druhy a rozdílné nároky na vlhkost řešila tak, že jsem jednu část tera udržovala vlhčí a strašilky si přelezly kam potřebovali - teď už bych to neudělala, ale celkem se jim dařilo). Musím podotknout, že strašilky vůbec netrápí s čím žijí v terárku (pokud je to nechce sníst), pokud mají vyhovující podmínky a dost potravy, je jim to šumafuk. Jak už bylo řečeno, pokud chceš mít další generace je dobré zjistit, jak vypadají a kde najdeš vajíčka od určitého druhu (jelikož jako začátečník poznáš od sebe těžko nymfy strašilek jiných druhů).
Takže, vyber strašilky, které mají cca stejné nároky na vlhkost apod. a bude to bez problémů. Bylo by dobré, kdyby měli stejné nároky na stravu, ale i to se dá obejít tak, že tam dáš prostě vázu s ostružinou, ptačím zobem a rododendronem (příklad) v jednom (mě se to osvědčilo to dávat dohromady, jelikož strašilka nemusela tak dlouho potravu hledat). Co se týče vybavení terárka, kytky tam spíš nedávej, okoušou a sežerou skoro všechno (já tam zkoušela dávat kvanta kytek a všechno zlikvidovali - i uschlé).
Ano, mohlo by to fungovat ... ale pokud to bude fungovat dobře, varuji tě. Čekají tě invaze tisíců malých hladových a nenažraných strašilek - pak budeš ráda, že si je někdo vezme aspoň zadarmo (osobní zkušenost).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru