Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem špatně zazimovaná želva a neaktivita

Termíny jako "špatně zazimovaná" a "Podařilo se mi ji odzimovat." se mi moc nelíbí. Zimování má být naprosto přirozená záležitost každého zvířete. Jelikož jsou celý rok navyklé venku, tak už je to jen na nich, jak se zařídí a žádnou pomoc nepotřebují.

O termínech se nebudu přít, podstatné je se doruzumět. Tato se zjevně zazimovala tak, že by z spánku přirozeného přešla rovnou do spánku věčného.

,,Jak víte, že byla zazimovaná špatně?"Správně zazimovaná želva je zatáhlá v krunýři, hadrová ,,vypadlá" je v posledním tažení.

,,A pokud to nepozná, tak jej můžete buďto do konce života opečovávat a "zachraňovat" jeho neschopnost přežít v přirozených podmínkách nebo to nechat přirozenému vývoji, kdy dojde buďto k jeho přirozené eliminaci, nebo nakonec zjistíte, že ta želva moc dobře věděla proč zimuje tak brzo a v pohodě zimu přežije."


Tak to by z vás veterinární lékaři neměli radost:)
Sorry, ale nechce se mi nechat zdechnout želvu, které byla vždy zdravá a pěkně rostlá, pokud ji lze zachránit a s trochou umu vrátit do ,,původního zdravého stavu".

,,Navíc tyhle želvy jsou známé schopností přežít v našich podmínkách téměř cokoliv, takže proč tomu nenechat volný průběh..."

To se sice řiká (třeba na nově), ale ne vše, co se řiká (nejen na nově) je pravda. Naše kruté zimy některé z těchto želv přežijí, ale zdaleka na všechny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny