Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem špatně zazimovaná želva a neaktivita

Tak si do svého dotazu dovolím ještě vložit jeden:
Asi před měsícem a půl, když začaly teploty klesat, jsem si všimla, že jedna z želv nádherných v jezírku je pořád vylezlá - i přes noc, což bylo divné. Měla nateklé jako by zakalené oči (nejspíš podrápané od samce), tak jsem myslela, že proto vylézá. (Ona je navíc hrozně líná, už jsem u ní podobná období neaktivity zažila a mohla utíkat před samcem.)Raději jsem ji dala domů, oči má už zdravé (léčba zabrala), ale přestala vylézat na souš a úplně se hýbat - jen se vznášela na hladině. Všimla jsem si toho asi po dvou týdnech - to už ani nežrala.
Povedlo se mi ji rozkrmit živou potravou, takže už neplave na hladině, ale normálně klesne nadno, ale stále nehýbe zadníma končetinama (respektivně jimi hýbat může - alepon trochu - ale nechce, odhadem to trvá tak měsíc). Už zase žere a kádí bez problémů. Dva týdny jsem ji měla v mělké vodě a občas ji dávala pod tepelný zdroj. Nohy má slabší než zdravá želva, ale ne úplně hadrové.
Minulý týden z ní vytekly vejce - ne skořápky, jen žloutek, nějak moc to nesmrdělo. (Dřív už několikrát snášela.)
Napadlo mě, že by to mohly být nervy (nastydnutí?), případně zadržená snůška (vejce ale nahmátnutelné nemá), na ledviny to nevypadá. Nevíte někdo co s tím? Případně doporučit nějaké krmení? (Chci jí sehnat žížaly.)
Co se týče potravy, tak jí měla pestrou - lupení, maso, cvrčci, červy, hodně suchozemští šneci i se skořápkou...
Je to ta želva, co mám v profilu.

(Co se týče původního dotazu, tak želva je už dávno v pořádku:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny