Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekoncik nocni svlek

Ahojte,

Mam obavy, gekoncik ktoreho uz mam vyse roka sa nejako cudne zvliekol, doteraz stym nikdy nebol problem, blednut zacal asi pred 2 dnami ale nejako cudne, zacalo mu blednut len telo a ocas a hlava vobec. Vcera som ho kukol a cela koza na chrbte mu ako keby pukla a uz z dost velkej casti vidno novu peknu kozu. Coho sa ale bojim je hlava pretoze ta vobec este nie je biela iba jej cast nieco malo za krkom. Preto si aj myslim ze gekoncik este stale caka aby zacal od hlavy ale bojim sa ze to trva nejako dlho.
Neviete cim by to mohlo byt? Zial ta koza co mu uz kusok opadla ci je natrhnuta na tele je tvrda a vyschnuta, asi uz mala byt davno dole. Gekoncik inac dostaval ako vzdy pravidelne vitaminy a hned ako zacal blednut tak som mu porosil kut terarka, aj vcera vecer, kamamene a tak nech si vybere. Je ale stale zalezeny a pride mi aj ze je vydeseny. Ma stale otvorene oci ale tak ako ked vidi cvrcka.

Uvidim ako na tom bude ked dnes dojdem domov ale budem vdacny za kazdu vasu radu. Inac vcera sa siel vyhrat na topny kamen a mu ta stara koza celkom robila problemy s pohybom.

Předmět Autor Datum
To bude v pohode, obcas se takove neco stane - ze uz ma kuzi na tele bilou, na zadech i prasklou a n…
lucifer 01.12.2010 12:47
lucifer
ano ma, je tam prave aj zalezeny, raselinik tam nie je ale su tam drobne kamienky ktore dobre drzia… poslední
andrewlcc 01.12.2010 14:52
andrewlcc

To bude v pohode, obcas se takove neco stane - ze uz ma kuzi na tele bilou, na zadech i prasklou a nic, do dne-dvou to bude mit komplet dolu, neboj ;) Ma nejaky "vlhky koutek" kam si muze zalezt? Udrzujeme jim jeden ukryt trochu vlhky, s raselinikem uvnitr, aby si tam mohli pred svlekem zalezt. Nejspis neni podminkou, ale maji to misto oblibene.

ano ma, je tam prave aj zalezeny, raselinik tam nie je ale su tam drobne kamienky ktore dobre drzia vlhost, myslim ze je to riecny strk. urcite to teda este aj dnes pokropim, este sa chcem opytat ako to je s teplotou? treba udrzovat tu istu alebo ju znizit?

a diki moc za pomoc, uz som kus kludnejsi:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru