Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem měkčí krunýř

Je možné, že jsou ještě mladé a ztvrdne jim??? Jsou to mláďata.
Ono je to dost subjektivní měkčí/tvrdší... Malé želvy jsou prostě pružnější a navíc čistě z fyzikálního hlediska (skládání a rozklad sil) je plastron (který bývá rovný nebo velmi mírně vypouklý) díky svému tvaru oproti karapaxu (většinou silněji vypouklý) prostě jednodušeji "promáčknutelný" a může se tak zdát měkčí než karapax.

Z toho co píšete není jasné, jestli ten plastron(y) byl dříve tvrdý a pak změknul, nebo se vám jen zdá trochu měkčí vůči té zbylé želvě.

Osvětlení moc komentovat nechci, jen předpokládám, že jej máte dostupné ve vhodné vzdálenosti a ne za sklem :-). Vlastní názor si můžete udělat podle těchto stránek Měření zdrojů UV záření z 13.12.2008 na Terabazaru TSP a Měření zdrojů UV - úvod.

Ten Vita terra Reptile elixir má podle všeho obsahovat vitamíny A, D3, E - ty jsou předávkovatelné a vzhledem k minimální hmotnosti mláďat to jde ještě snadněji. Nevím jak se tenhle přípravek má dávkovat, nikde jsem to nezjistil, takže doufám, že jim toho nedáváte moc, protože předávkování D3 může vést právě k odvápňování kostí a způsobit to měknutí (pokud to není jen subjektivní).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny