Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plná pusa slín?

Jak často se leze k hadům? Pokud nechci hady zbytečně trápit, tak jim zbytečně nezasahuju do teritoria, i kdy je nemocný
Samozřejmě za normálních okolností platí, že manipulace se zvířaty pouze v nejmenší nutné míře a zásahy do ubikace totéž, ale v okamžiku, kdy budete mít nemocné zvíře, kterému je nutné třeba i několik x denně čistit tlamu třeba kvůli hnilobě, nebo infikovanou ránu, tak k němu bohužel budete muset třeba i několik x denně. Co se týče bakterií- zdaleka ne všechny patogeny se zničí omytím mýdlem, a na oblečení se dá přenést ledascos, ikdyby třeba jenom infikovaný roztoč, o kterém ani nemusíte vědět, pokud je roztočů málo, tak mohou uniknout pozornosti. Víte, pokud máte chov o několika stovkách zvířat o velké chovatelské a finanční hodnotě, tak se pak snažíte rizika eliminovat, jak to jde. Protože věřte- není to moc fajn, když Vám vychcípe chov kvůli nějakému podcenění rizika. Já osobně používám při manipulaci se zvířatama v karanténě jednorázové chirurgické rukavice a převlékám se- karanténa má vlastní veškeré příslušenství, včetně bot a oblečení (naprosto oddělená místnost s vlastní vodou a umyvadlem)

Co se týče případu tazatelky, tak rozhodně udělá lépe, když si v rámci karantény prostě pořídí další hady, až bude mít své nynější zdravé (pokud tedy přežijou)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny