Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návyk na seno

Dobrý den, mám dotaz jak naučit želvy na seno? Mám roční mláďata želvy pardálí a týden jsem dávala pouze seno v domnění, že hlad naučí. Jenže ty moje mršky si ho příliš nevšímali, tak jsem to nevydržela a na čas vzdala. Seno je vlastní výroby z druhů bylin, žadný tvrdý stébla. Jak dlouhou dobu mám vydržet, než se to naučí?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkuste si koupit obyč. fazole na jídlo a nechat vyklíčit narůst v nějaké misce s vatou..do týdne by…
Lennys 20.01.2011 12:51
Lennys
Jenže je v tom taky dost velký nadbytek glycinu, při metabolizování se zbytečně zatěžují ledviny a p…
Petr60zelv 21.01.2011 16:08
Petr60zelv
Já krmím mé pardálky (15 - 35 cm) nakrájeným čínským zelím s nadrobno nastřihaným senem (zhruba půl… poslední
Jakubýček 21.01.2011 18:26
Jakubýček

Zkuste si koupit obyč. fazole na jídlo a nechat vyklíčit narůst v nějaké misce s vatou..do týdne by to mělo aspon trošku vyrůst a když ji budete mít na sluníčku, dočkáte se i krásně velkých listů a želvákům to jede snad i víc než čína a pampelišky dohromady:-) v zimě když nezimuju stím skrmuju a navíc vtom má být i dost vápníku..:-)

Jenže je v tom taky dost velký nadbytek glycinu, při metabolizování se zbytečně zatěžují ledviny a pokusně (lze dohledat v "Practical Encyclopedia of Keeping and Breeding Tortoises and Freshwater Turtles" autor A.C. Highfield) se takhle podařilo "dosáhnout" renálního kolapsu a následného úhynu u suchozemských želv dlouhodobě jednostranně krmených leguminosami (luštěninami).
Takže tenhle nápad raději ne...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru