Předmět Autor Datum
nechaj ju v klude nech si zvykne a ona sa ukludní
vlcica1989 16.12.2010 10:01
vlcica1989
Má tam nějaký úkryt?
ssimca 16.12.2010 10:34
ssimca
ahoj, jo úkrytů tam má několik, vydlabaný květináč a členitý kámen.Jinek se zahrabává do Komacelu.
Martin81 16.12.2010 19:55
Martin81
Je vydesena , tak se nediv.....nechej ji jeste v klidu a pak ji pomalu zkousej brat do ruky. Odnauci…
delicz 16.12.2010 10:51
delicz
To bude asi ono, u mě je to dosti podobné, skusím to podle vašich rad a pak napíšu, moc díky.
Martin81 16.12.2010 19:57
Martin81
A treba taky ani nervozni nebude, ale bude skratka kousava. Mam ted napriklad rocni dorostence, kter…
xuebao 16.12.2010 22:29
xuebao
Ahoj, no to se muže stát, ale doufám že je to jen z nervozity. I tak moc díky.
Martin81 17.12.2010 04:38
Martin81
Každý chovanec je prostě jiný... Já mám taky jednu samičku LGC a je to opravdu pohodářka. Ocáskem na…
Gwinix 17.12.2010 19:54
Gwinix
Ahoj,jo to jsme na tom stejně, jen s tím rozdílem že vlastním ještě:Python regius ten taky není zrov…
Martin81 18.12.2010 19:17
Martin81
A nebylo by lepší ho rozkrmit, než ho cpát? Pro toho hada určitě a pro tebe asi taky...násilné cpaní…
Aurifer 18.12.2010 21:05
Aurifer
Ahoj no to právě moc dobře nevám, ale myši žere, tedy když žere. Bohužel to vypadá že je z odchytu.…
Martin81 19.12.2010 18:56
Martin81
tak měsíc je v pohodě, pokud nějak nehubne. Vydržej nežrat klidně čtvrt roku a dýl a je to normáloní…
Aurifer 19.12.2010 19:31
Aurifer
nemá moc pravidelný pohyby, ale jen někdy, když ho mám venku je celkem v pohodě, nebo pořád spí.
Martin81 20.12.2010 13:28
Martin81
JO ještě jsem zapoměl dodat že Džungaráka jsem skoušel a nic...
Martin81 19.12.2010 18:57
Martin81
Můj brouček nekouše, sice jí nijak často do ruky neberu, protože jí radši pozoruji, než tahám jako k…
Nikolaj 03.03.2016 20:02
Nikolaj
Fakt zvláštní koníček dnešní doby reagovat na šest let stará vlákna:-) poslední
Epanterias 03.03.2016 23:22
Epanterias

Je vydesena , tak se nediv.....nechej ji jeste v klidu a pak ji pomalu zkousej brat do ruky. Odnaucit se to neda, neni to pes....ale chce to trpelivost, ona si pak zvykne na ruku... Mam taky doma tuhle koralovku a taky jeste pomerne mladonkou, a i ted jeste na me "vrti" ocaskem kdyz ji beru z terarka.... Kdyz je zalezla na vetvickach pod svetlem, tak taky na me utoci :-) v tom pripade ji necham byt a pockam si az sleze... Tak hodne zdaru! :)

A treba taky ani nervozni nebude, ale bude skratka kousava. Mam ted napriklad rocni dorostence, ktere pri manipulaci beru navolno holou rukou fakt zridka. Ne snad, ze by bylo kousnuti nebezpecne nebo bolestive, ale neni mi mnohdy pohodlne zbavovat se zakousnuteho hadka, a jemu to taky neni zrovna prijemne.

Ze je nervozni, to spoznas vetsinou podle klepani ocaskem anebo prudkymi "unikacimi" pohyby, jak uz zde bylo napsano. Priprav se ale na to, ze koralovka muze hryzkat i nadale, uz jako udomacnena a privykla manipulaci. Hlavne necukat rukou a mit hadka rad takoveho, jaky je.

Každý chovanec je prostě jiný... Já mám taky jednu samičku LGC a je to opravdu pohodářka. Ocáskem na mě zavrtěla jen asi dvakrát, hned z počátku pořízení a to když si "hlídala" ulovenou myšku. Jinak ji hlavně dopřej klid a to nejen nějako dobu po pořízení. Had prostě není štěně.
Já bych si ji samozřejmě nejraději bral do ruky pořád když mám čas, ale.... Samozřejmě ji nevytahuju v době svleku a po krmení, taky ji neberu když je na vyhřívajícím místě a nebo si leze po teráku, prostě ať si v tuhle dobu dělá co chce. Beru ji ven jen navečer, zhruba ve stejnou dobu, když je v úkrytu v chladnější části terárka a to asi třikrát do týdne na pár minut, když ji měním vodu. V blízkosti úkrytu nejprve rukou prohrábnu substrát, aby věděla že se něco děje, zvednu pomalu úkryt, nechám ji rozkoukat a ochutnat vzduch a pak si ji lehce vezmu. Neútočí, nesnaží se utéct.... Vezmu si ji na chvilku ven, nechám ji trošku prolézt mezi prsty a a pak ji dám zpátky. Možná to zacházení přeháním, ale je to první vysněný hádě a momentálně rodina neumožňuje více chovanců, tak ji dopřávám to co jde. Maximální péči a vybavení. Vypadá to, že si na tohle zacházení navykla a ví, že se pak zase vrátí do toho svýho bejvájku a těch pár minut, co ji obtěžuju vytahováním v klidu překousne. Ale měj na paměti, že v terárku, když má dobré podmínky, je jí prostě nejlíp.

Mnoho zdaru v chovu tohohle úžasnýho hádka. :-)

Ahoj,jo to jsme na tom stejně, jen s tím rozdílem že vlastním ještě:Python regius ten taky není zrovna normální pro změnu nežere téměř vůbec, občas jsem donucen ji u,ěle nakrmit coš my nedělá moc velkou radost, takhle trápit hada... Doufal jsem že Korálovka bude jednoduší, ale nen, pro změnu jsou jíné problémy.Moc díky za radu doufám že to půjde...

A nebylo by lepší ho rozkrmit, než ho cpát? Pro toho hada určitě a pro tebe asi taky...násilné cpaní je pro hada strašlivý stres. pokud to je had z odchytu, tak ti někteří nechtějí myši nebo potkany, zkus mu dát třeba džungaráka nebo pískomila, tomu většinou neodolá žádná regiuska, pokud to je zdravý had a není zrovna v období, kdy přirozeně nežerou.

Ahoj no to právě moc dobře nevám, ale myši žere, tedy když žere. Bohužel to vypadá že je z odchytu. před měsícem sežral 6 myší a od té doby nic... Zdá se my že se s ním něco děje, poněvač včera spadl z ostrůvku na kterém ležel, nechápu to, myslím že by mohl mýt neco z nervy.

Můj brouček nekouše, sice jí nijak často do ruky neberu, protože jí radši pozoruji, než tahám jako kotě, ale byla i na pár výstavách a mělo jí v ruce už hodně lidí i dětí a nekousla je, mě ovšem ano, dvakrát , ale za to si můžu sám za prvé kvůli prudkému pohybu, který jsem udělal, když se kolem mě plazila a za druhé když měla hlad, ale to se stane, jinak je to flegmatik.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru