Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Korálovka kalifornská(Lampropeltis getula californiae) kousavost

Každý chovanec je prostě jiný... Já mám taky jednu samičku LGC a je to opravdu pohodářka. Ocáskem na mě zavrtěla jen asi dvakrát, hned z počátku pořízení a to když si "hlídala" ulovenou myšku. Jinak ji hlavně dopřej klid a to nejen nějako dobu po pořízení. Had prostě není štěně.
Já bych si ji samozřejmě nejraději bral do ruky pořád když mám čas, ale.... Samozřejmě ji nevytahuju v době svleku a po krmení, taky ji neberu když je na vyhřívajícím místě a nebo si leze po teráku, prostě ať si v tuhle dobu dělá co chce. Beru ji ven jen navečer, zhruba ve stejnou dobu, když je v úkrytu v chladnější části terárka a to asi třikrát do týdne na pár minut, když ji měním vodu. V blízkosti úkrytu nejprve rukou prohrábnu substrát, aby věděla že se něco děje, zvednu pomalu úkryt, nechám ji rozkoukat a ochutnat vzduch a pak si ji lehce vezmu. Neútočí, nesnaží se utéct.... Vezmu si ji na chvilku ven, nechám ji trošku prolézt mezi prsty a a pak ji dám zpátky. Možná to zacházení přeháním, ale je to první vysněný hádě a momentálně rodina neumožňuje více chovanců, tak ji dopřávám to co jde. Maximální péči a vybavení. Vypadá to, že si na tohle zacházení navykla a ví, že se pak zase vrátí do toho svýho bejvájku a těch pár minut, co ji obtěžuju vytahováním v klidu překousne. Ale měj na paměti, že v terárku, když má dobré podmínky, je jí prostě nejlíp.

Mnoho zdaru v chovu tohohle úžasnýho hádka. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny