Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Krajta tmavá je agresivní

Dobrý den, dnes jsme koupili samičku krajty tmavé. Podle prodejce, od kterého jí máme, jí je prý 7 měsíců, co jsme se dozvěděli dál bylo, že hádě jenom krmil, a vůbec nebral do ruky, takže nyní není vůbec zvyklá na manipulaci a není navyklá na lidi. Když jsme u terária, tak pokaždé startuje. Mohl by mi někdo poradit, co v tomto případě dělat, jak se chovat, aby na mě při každém pootevření terária, nevystartovala. Předem moc děkuji za odpovědi.

Lidi prosimvás přemejšlejte nad těma názvama vláken trochu...by mě zajímalo, jestli si někdo čte vůbec ten text před založením příspěvku :-). Asi těžko...
Změna předmětu, původně: Poradí někdo? (MadMike)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
to je u hadů naprosto normální, když bude přemejšlet logicky tak had nerozeznává nějaký mazlení nebo… nový
DERP 17.07.2012 17:43
DERP
DERP: to teda hrubě nesouhlasím.. obzvlášť mláďata nekoušou kvůli tomu, že by si myslela, že jsi pot… nový
AbE 17.07.2012 18:27
AbE
Každa tmavka a ne jenom tmavka ale každý had je jinej.Každy ma tu nejakou svoji pravdu.Co plati na m… nový
ASSAC 16.05.2014 11:34
ASSAC
Ahoj. Prakticky už tu bylo vše řečeno. Jen přidám své poztřehy. Naše tmavka se nechá vyndavat normál… poslední
Anubis 1 16.05.2014 13:06
Anubis 1

to je u hadů naprosto normální, když bude přemejšlet logicky tak had nerozeznává nějaký mazlení nebo páníčka
had když je ve svým teritoriu tak ví že se tam objevuje potrava která vyzařuje teplo a pohybuje se, tak proto po tobě jde, a syčí protože to dělá ÚPLNĚ KAŽDÁ tmavka když ji vytahuješ, nemá ráda zezačátku to sahání ale jak ji vytáhneš ven tak už je v klídku a nemá tendenci tě lovit :)Pokavad tak tomu neví tak doopravdy nevim.

DERP: to teda hrubě nesouhlasím.. obzvlášť mláďata nekoušou kvůli tomu, že by si myslela, že jsi potrava - prostě se brání před domnělým predátorem.. časem se staneš přirozenou součástí jejich prostředí a jejich reakce už nebudou tolik prudké. Samozřejmě mluvím hodně obecně, protože třeba importy jsou většinou taky někde jinde

Ahoj. Prakticky už tu bylo vše řečeno. Jen přidám své poztřehy. Naše tmavka se nechá vyndavat normálně rukama. No a když zrovna "blbě čumí", tak se jí nejdřív něčím dotknu na hlavě a můžu k ní. Pokaždé syčí, ale jinak je ok. Krmím jak má hlad...pokud ho nemá chrápe nebo se jen napije, ale je v klidu. Pak začne být aktivní, tak jí pár dní nechám ať se trochu proleze a nakrmím. Je to cca po třech týdnech. Má asi přes dva metry a dávám co největšího potkana, popř. dva menší. Bude mít asi ke třem letům. Není ani vykrmovaným prasátkem ani podvyživenou tkaničkou. Prostě už poznám, kdy má hlad a tak dostane. Při krmení musím dávat hodně pozor, jelikož ona je v tu chvíly schopna sežrat vše co se hne. Kolikrát ještě hledá po teráriu klidně hodinu po krmení, co by ještě zbodla. Kdybych jí cpala dokud nebude mít dost tak snad praskne. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru