Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mnohonožky a šneci

Dobrý den(noc),chtěl bych se zeptat zdali je možné na delší dobu chovat mnohonožky Archispirostreptus gigas a achatiny druhu Achatina fulica společně?Rozbila se mi terarka a na delší dobu nebudu schopen sehnat nové dostačující.Nebudou mnohonožky šneky hubit látkami co vylučují a naopak nebudou šneci požírat mnohonožky? Děkuji za odpověď na tuto možná pro někoho šokující otázku.

Předmět Autor Datum
Pokud je to terárko dostatečně velké, že po sobě pořád nepolezou, tak by to neměl být problém. Ty mn…
boguschak 25.12.2010 22:30
boguschak
já bejt mnohonožka, tak mi asi trochu vadí mít všechno upatlaný od šnečího slizu...šneci chtějí taky…
Nery 25.12.2010 23:27
Nery
Ahoj, Já bych to za sebe nedělala ... dočasně možná ano, ale ne víc než 1 den. Co já vím, tak achati…
Anička42 27.12.2010 09:56
Anička42
Děkuji všem za odpovědi.Přece jen je dám do nějakých kýblů.Když se chce všecko jde anemusí se vymýšl… poslední
Lyrik.H 31.12.2010 00:09
Lyrik.H

Pokud je to terárko dostatečně velké, že po sobě pořád nepolezou, tak by to neměl být problém. Ty mnohonožky vylučují obranné sekrety jen když jim někdo ubližuje, tak by to mohlo být v pohodě. Jeden čas jsem je měl společně a kamarád taky, a bylo to O.K.

já bejt mnohonožka, tak mi asi trochu vadí mít všechno upatlaný od šnečího slizu...šneci chtějí taky trochu vyšší vlhkost než většina mnohonožek, dočasně proč ne, ale dlouhodobě by bylo pro mnohonožky zdravější kdyby se přesunuli třebas do kbelíku se substrátem, světlo na nic nepotřebujou a budou mít klid.

Ahoj,
Já bych to za sebe nedělala ... dočasně možná ano, ale ne víc než 1 den. Co já vím, tak achatiny slizí, možná ne tak, jako naši šneci, ale přece. Zároveň potřebují mnohem větší vlhkost. Já sem za sebe prostě proti ... mnohonožce nemůže dělat dobře, když je všechno oslizlý. I když ... možná kdyby byli v hodně velkym terárku (tak aby achatiny všechno neoslizli) tak možná.
Jinak ne, rozhodně se navzájem nesežerou (tedy pokud jeden z nich neumře) :-) ... teoreticky by mohli (teoreticky!) mnohonožky okusovat ulity, ale silně pochybuju.
Myslím, že není takový problém koupit jim za 100,- plastový box (nebo ten kyblík), kde budou mnohem spokojenější.
Anička

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru