Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úmrtí agamy

Dobrý den, právě nám uhynula agama vousatá stáří 4 měsíce. Minulý týden se krásně svlékla,k jídlu cvrčky, zeleninu, vše sypané vitamíny, ráda se proběhla ještě dnes snědla cvrčky, vylučování bez problémů, svícená UVB i tepelná žárovka. Byla naše první dodržovali jsme všechno co jsme se dočetli....takový mazel. Když jsme ji po 2 hodinách co jsme byli venku našli byla mrtvá,celá naježená jako by se lekla. Co mohlo být příčinou?
díky za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak bleskovy sklon - kdyz byla vitalni, zrala, byla v dobre kondici - napada me snad jen nejaka mozk…
lucifer 31.12.2010 19:56
lucifer
Díky za odpověď, agamu jsme koupily na burze v Jihlavě od zkušeného chovatele, elektroinstalace v po… poslední
samanta 01.01.2011 18:12
samanta

tak bleskovy sklon - kdyz byla vitalni, zrala, byla v dobre kondici - napada me snad jen nejaka mozkova prihoda nebo "infarkt", i u jesteru se muze takove neco stat. Znamemu takhle rychle uhynul krasny vitalni zdravy samec - dle vypraveni o pitve praskla "aorta" (nevim jestli tomu jde tak rikat u plazu) a plny hrudnik krve. Nehledal bych v tomhle pripade IMHO chybu na strane podminek v terariu nebo chybu chovatele - at mysleno jako vas nebo toho od koho jste agamu koupili. Nejspis nejaka vrozena indispozice/defekt o kterem nikdo nemohl vedet.

(snad jedina vec co by mimo uvedene mohla byt pricinou - chyba v elektroinstalaci a zabiti elektrickym proudem)

Díky za odpověď, agamu jsme koupily na burze v Jihlavě od zkušeného chovatele, elektroinstalace v pořádku. Chceme si pořídit další, ale asi to necháme na jaro, docela se bojím aby se jí zase něco nepřihodilo, doma to všichni obrečeli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru