Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá-mláďata

Dobrý den,asi před měsícem jsme si já a můj bratr koupili mláďátka agam vousatých(prodejce nám řekl že je to samec a samice) no a ctěl bych se zeptat na pár zakladních informací sice jsem přečetl hodně knih a článků na internetu,ale dávám přednost zkušeným odborníkům jak jsem četl.
1.mláďata měří cca 20cm samice je o něco menší tak bych se chtěl zeptat za jak dlouho vyrostou do velikosti dospělého jedince?
2.s terra zvířaty jsem se už setkal choval jsem několik hadů,ale u těchto agam si nejsem jisty jaký jídelníček je pro ně vhodný zatím jim dávam cvrčky domácí,které mají neustále v teráriu sem tam jim dám kedlubnové listí jabko,mrke,banán ale neviděl jsem je že by nějaké ovoce snědli
3.ze začátku nám bylo divné jak sameček neustále znuděně leží na břiše a spí,ale pak jsme zjistili,že jemožně že vtěchto zimních měsících zimují.
4.jo a taky jsem se chtěl zeptat proč sameček je spíše šedivý a nevírazný a samička má krásné pískové zbarvení přitom oba dva pochází z jedné snůšky a jejich rodiče byli ta oranžová forma.
tak to asi bude vše na co jsem se chtěl zeptat,když si na něco vzpomenu tak ještě napíšu moc děkuji.

Předmět Autor Datum
1.) - cca. 90% delky muzou mit uz kolem 6-7 mesicu, zalezi na indispozicich a podminkach. Za "dospel… poslední
lucifer 03.01.2011 21:40
lucifer

1.) - cca. 90% delky muzou mit uz kolem 6-7 mesicu, zalezi na indispozicich a podminkach. Za "dospele" je jde brat az v stari kolem roku. Prvni snusku radej az po 18 mesici.
2.) - mladata jsou spis hmyzozravci, ale obcas si vemou i neco zeleneho - v dospelosti muzou sporadat daleko vic "zeleniny" nez "masa", ale je to hodne individualni. Aktualne davame nasim napr. polnicek, a od jara az do mrazu listy pampelisky. Ovoce si obcas vemou, ale davame jen coby pamlsek - banan, kus jablka... Mrkev ve vetsim a pravidelne neni moc vhodna.
3.) - na zimovani je to jeste prilis male a mlade - spis se snazit krmit at roste.
4.) - z jednoho odchovu/snusky byvaji i vzhledove VELMI odlisne mladata. Samecek pokud je posledni dobu vic "sedivy" - kuze je matna, se bude nejspis brzo svikat (muze byt i kvuli tomu o neco min aktivni). Vybarveni se bude jeste s rustem do jiste miry menit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru