Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mláďata

guty můžete mít po hromadě celoživotně a nebude problém, snesou se i 2 samci. U některých druhů se samci v období páření nesnáší a mohou se zabít (třeba terestričtí chřestýšovití), ale u užovek červených to nehrozí. co se týče nakrmení, právě pokud mláďata na krmení mimo nejsou zvyklá, nebo se jedná o ruhy, které jsou náchylné na stres a po vyrušení se nenažerou, tak je dobré je hlídat v jejich terárku a případně použít ten ocet. A naučit je žrát mimo postupně, až budou větší. Užovky se to učí ale celkem dobře. Když si zvyknou na krmení zvlášť, tak je pak stačí nechat chvilku uklidnit, aby přestaly rozežraně běsnit a pak je dáte normálně k sobě. Můžete je i lehce narosit vodou, to taky funguje dobře na to, aby si přestaly plést dalšího hada s kořistí, ale u gutát to je většinou zbytečné a má to význam spíš třeba u druhů, co žerou ještěry nebo ryby, protože to z hada umyje pachovou stopu.
S tím octem to je můj objev z praxe :-), chovám jedovaté stromové hady a ti se nedají prostě krmit každý zvlášť, pokud bydlí spolu, protože když bych sundala hada z větve a přemístila ho někam jinem, tak se tak vystresuje, že si 2 dny nevezme nic :-)

Co se týče toho určení pohlaví- dá se to poznat už u malých mláďat a u odrostlejších gutek to není problém, ale chce to zkušenější oko.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny