Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémy s krajtou královskou

ahoj,koupil jsem si na tera burze mladou krajtu královskou prodával mi ji jeden polský prodejce,který mi doslova vyškubl peníze z ruky podal krabičku z krajtou a poslal mě pryč,že má další zákazníky.Vím že jsem se na ni měl podívat,ale rozčílený jsem odešel a to byla ta chyba.Doma jsem zjistil že krajta má za hlavou nějakou bouli tak jsem ji vzal k veterináři ten mi řekl že se ji to tam udělalo nasledkem podávání nějakých léku tak ji to musel vyoperovat.Další je že má problémy se svlíkaním kůže se nesvleče v celku,ale po trhancích a zbytek zůstane na těle.V teráriu jsem trochu zvýšil vlhkost ale pomohlo to málo. Tak bych potřeboval pomoct jestli někdo neznáte nějaké vitamíny popřípadě rady. Jo a taky mužu doložit fotky.Předem díky

loading...
Předmět Autor Datum
Tak už jen ta koupě byla blbost.Z burzy bych si hada nikdy nekoupil ;-)(to je jen můj názor tak douf…
exel 07.01.2011 18:13
exel
mohl byste být konkrétnější? Nějaká boule = nějaká odpověď... PB
broz.pavel 07.01.2011 18:23
broz.pavel
Podle me blbost kupovat z burzy neni....naopak, jezdi na ne spoustu velmi dobrych, znamych chovatelu…
delicz 08.01.2011 19:01
delicz
V pořádku je.Ta rána už se krásně zahojila takže ma malinkou jizvu jo a žere dobře.Jinak díky za rad…
Martin00 08.01.2011 19:53
Martin00
je ta krajta nebezpecna??
qwry 14.01.2011 23:31
qwry
Jo - pokud vám zavleče infekci nebo parazity do chovu.
Lukas K 14.01.2011 23:36
Lukas K
Bylo by dobré napsat/zjistit z jakých léků se jí ta boule udělala a proč ty léky byly eventuelně nas…
Kittanya 15.01.2011 22:02
Kittanya
Nevím kam bych toto info zařadila, tak píši zde. Je to spíš jen taková informace. Máme doma P. regiu… poslední
panda 20.01.2011 13:44
panda

Tak už jen ta koupě byla blbost.Z burzy bych si hada nikdy nekoupil ;-)(to je jen můj názor tak doufám že nikdo nebude proti).Jinak k tomu svlékání bych doporučil asi i koupel ve vlažné vodě :-) já takhle hady koupu před každým svlekem a nemám stím žádný problém ba naopak a s vitamíny at poradí někdo jiný.

Podle me blbost kupovat z burzy neni....naopak, jezdi na ne spoustu velmi dobrych, znamych chovatelu. Spis bych nekupovala od nekoho , kdo evidentne toho ma na stole hodne a od kazdeho druhu neco. Nepopsane krabicky ci neurcene pohlavi taky napovi, ze to neni seriozni chovatel. Ted kdyz mas krajticku doma, tak se snaz ji dat do poradku. Je dobre , ze jsi ji vzal k veterinari. S vitaminama fakt nevim, radsi bych to neprehanela, pokud ti bude dobre zrat, zadne veci navic opravdu nepotrebuje. Hlavne ji dej dobre podminky...teplota v terarku, ukryt, dostatek mista...atd.....to sis jiste uz zjistil. Tak hodne zdaru preji aby byla brzo v poradku.

Bylo by dobré napsat/zjistit z jakých léků se jí ta boule udělala a proč ty léky byly eventuelně nasazeny. Je možné, že s takovým přístupem předchozí majitel nedostatečně zvíře vyléčil.
Též sa přikláním ke koupelím. Cca 20 minut namáčet, pak pomáhat sloupat zbytky, zvýšit vlhkost terária, nechat hada v klidu. Je možné, že sa špatně svléká právě ze stresu, předchozí "péčí", ...
Co se týče vitaminů, tak zdraví hadi je podle mě nepotřebují. Žere a rány se jí dobře hojí,... Vitaminy nic nezkazíte, ale nic extrémního nezískáte. Doporučuju klasiku C, A, příp. B. Drtivá většina běžně dostupných vitaminových přípravků tyto vitaminy obsahuje, dejte si akorát pozor na dávkování. Každému vyhovuje něco jiného. Já bych doporučila Reptivite, někdo Roboran H, někdo Reptisol, další třeba obyčejný Vitamix rep. To je relativní.

Nevím kam bych toto info zařadila, tak píši zde. Je to spíš jen taková informace. Máme doma P. regius, protože jsme s manželem celý den pryč máme u každé žárovky spínač. S jedním mládětem jsem měli problém že nám nechtělo žrát 5 týdnů. Zkoušeli jsme všechno možné, ale nic. Jednou jsem si všimla, že se žárovka vypne ve 4 a pak zase zapne v 6 hodin večer. teď přes zimu je brzo tma, tak měl had najednou už tmu a pak zase světlo. Po úpravě času na spínači je vše zase v pořádku. Je to naše zkušenost a možná má někdo podobný problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...