Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem axolotl mexicky

nj když ty tam máš v podstatě uplně všechno špatně... to se pak nelze divit, že je zvířeti blbě :-|

1.máš bílé dno, to zvířata (nejen axe, ale i ryby) stresuje, protože jsou na něm vidět a navíc blbě odspodu odráží světlo, což je jeden z důvodů, proč ax plave nahoře.

2.to bílé dno bude zřejmě nějaká mramorová drť, což během chvíle tak zčubí PH a CT, že voda bude vhodná leda pro macaráty

3.měsíc neměněná voda- to s filtrací nemá nic společného, část vody (cca1/3-1/4 obsahu nádrže) se má měnit 1x týdně. Nemáš tam žádné rostliny, které by odbourávaly odpadní látky od zvířat, ta voda už musí být pro obojživelníka v podstatě jedovatá, navíc musí být strašně tvrdá.

4.chybí tam úkryty

5. ten ax má nějaký problém s ocasem, nejde podle fotky moc přesně poznat co, ale zřejmě to jsou nějaké deformace následkem těch špatných podmínek.

vůbec se nelze divit, že po přendání do kýble klesnul ke dnu´, protože v tom kýbli s čistou vodou mu je konečně lépe.

takže:
1.komplet předělej akvárko, dej tam jiný substrát, nejlíp praný křemičitý říční písek nebo akvarijní kamínky (kačírek), musí být tmavý, v žádném případě ne bílý. Žádná štěrková nebo mramorová drť ani podobné nesmysly, prostě akvarijní písek. můžeš dát i nějaké kytky, třeba trsy Microsoria

2. dej tam nějaké úkryty, buď z kořenů, z keramiky nebo z nouze střepy z většího květináče

3.vodu měň 1x týdně 1/3-1/4 obsahu nádrže

4. krm ho žížalama, patentkama, nitěnkama, rybičkama, okružákama..

5. NASTUDUJ SI DOSTATEK INFORMACÍ K CHOVU AXOLOTLŮ !

pokud všechno uděláš tak, jak se s tím tady smolím, tak ax bude normálně u dna a bude normálně žrát. Pokud ne, tak zřejmě poměrně brzo normálně chcípne. Jinak teda kombinace axolotl + ancistrus + závojnatka je dost nešťastná kombinace. sice jsou to všechno dost tvrdá zvířata, ale mají každé uplně jiné požadavky k chovu. A mimochodem, ancistrus je převážně býložravý a závojnatka potřebuje také rostlinnou potravu. Když už ta zvířata chceš chovat, tak si k nim aspoň nastuduj základní info, takhle je akorát moříš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny