Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem axolotl mexicky

nj ono bohužel dneska řada věcí, co koupíš ve zverexu pro zvířata pro ně nemusí být vhodná, ba naopak :-/ a personál dost často ví zhola prd (hlavně, že musej prodávající povinně absolvovat kurzy :-D), ale hlavně, že se to prodá... partner oněhdá koupil ve zverexu substrát do akvárka "tříděné a prané akvarijní písky a drtě" a doma, když se to vysypalo do kýble, tak se z toho vyklubal obyčejný štěrk, co se používá na nivelaci chodníku, a rozhodně né praný... a takový pytlíček ho stál 40,- Ono bohužel člověk bez znalostí jim na to naletí raz dva :-(

Karas na čištění dobrý není, protože jednak ukrutně sviní, a sice je fakt, že žere zbytky, ale třeba žížaly žrát nebude. Zato může axloj ožďoubat žábry. Nejlepší je žádné ryby k němu nedávat a krmit jenom tolik, kolik ax ihned sežere a pokud něco zbyde, tak to prostě odsát hadičkou. Ancistrus žere řasy, ale v akvárku s axem asi nebude moc šťastný, má radši teplejší vodu. Navíc se v nové nádrži musí dokrmovat- proto možná šel po tom axolotlovi, prostě z hladu si na něm chtěl škrábnout trochu kůže. Ty neonky se jako krmení hodí, ale taky pozor na to, aby axla neoďubovaly. Na krmení mu normálně kup nitěnky nebo patentky, můžeš i mražené. Nevím, jak je to u vás těďka s počasím, ale místy už se dají najít žížaly- ty jsou uplně nejlepší. Dají se taky koupit třeba v rybářských potřebách.

Ten ocas by se mu v dobrých podmínkách měl zhojit, ikdyž nějaké následky mu na něm asi zůstanou. Okružáci jsou akvarijní šneci. Malé jedince mají axlové rádi.

Ještě k tomu ancistrusovi a závojnatce- není dobré, aby zůstávali s axem, ale ani je nevyhazuj třeba do wc, zkus je někomu dát nebo vrátit do akvaristiky, je škoda je zabít a navíc nemůžou za to, že je někdo špatně poradil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny