Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem axolotl mexicky

Ahojte, mam 6 axiku a chovam zvlast 4 kusy a zvlast dva.
Dva jsem daroval mame, aby mela v koupelne veselo. Uz si je oblibila na tolik, ze je chodi pozorovat a vola mi, kvuli kazde blbosti, ze se nehybe a tak :-D Nic mene, ted uz nevolala zbytecne a prijel jsem se na ne podivat. O axiky je starano perfektne, dostavaji na jidlo ty nejlepsi ryby, tydne se jim meni cast vody a teplota nikdy nepresahne 20°C

Ted k veci:
-delsi dobu nas trapi, ze pojidaji kameny ze dna. Nechtel jsem tam davat pisek, aby je to neucpalo, ale uz maji pul roku, vyrostli a kameny si pletou s potravou. Obcas si nacpou bricha kamenim tak, ze se ani nehnou a kameny jsou pres bricho videt. Kameny pozdeji nejspis vyplivnou, protoze uz je tam za dva dny nemaji. Jeden axik byl ze zacatku takovej mensi a byl otloukanek. Druhej mu ukousl nohu (ta sice dorostla, ale ted ma asi 10 prstu :-D) Posledni dobou se ale vytahl a je z nej krasnej velkej axik. Jneze proc vlastne pisu..... Ted posledni tyden plave na boku.... bud plave u dna a nebo na hladine, ale porad naklonenej. Rekl bych ze je nadmutej, ale to by neplaval i u dna ne? Potravu prijma velmi rad a kdyz chce plavat, tak se toci porad v kruhu. Nedalo mi to a vytahl jsem ho. Jemne jsem mu prohmatal bricho a zda se mi, ze v nem ma pisek (pritom v akvariu zadny neni) jen kaminky, ktery bych citel. Nevite cim to muze byt??

Jinak jsou zdravi, maji krasne cervene zdrave zabra, zadne fleky atd.. do vody pravidelne pridavam takovou modrou srajdu proti parazitum.

Jak uz jsem na zacatku zminil, tak tak chovam jeste dalsi 4, ty mam asi ve 120ti litrovem akvariu s filtraci a ac jsou ze stejno vrhu, zbarvili se mi vice do tmava (asi mam doma vetsi tmu a nebo naopak svetlo, nebo je to tim tmavsim prostredim.... kameny atd.. ) a zda se mi, ze nemaji tak krasne velke cervene zabra, jako maji ty maminy. Ze by to bylo tou filtraci? (vic kysliku ve vode = budeme min namahat zabra a tim padem si je tak nevyvinem) ???



Jinak dole foto jak jeden lezi hlavou dolu na boku ( to je ten chudak ) a vedel nej krvelacna bestie, ketera utoci na vse, co se pohne

PS: vic fotek mi neslo vlozit, hlasi to ze jsem nezadal tip souboru nebo co :?:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny