Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov cvrčku rada ....

Všeobecne sa udáva, že za 8 týždňov dospejú, dá sa to brať ako doba, pokým dorastú na 2cm, alebo túto veľkosť dosiahnu rýchlejšie?
Dospívají v závislosti na teplotě, při teplotách okolo 28-30 st. cca okolo měsíce, při nižších teplotách se vývoj protáhne a třeba při teplotě okolo 20 st. se vývoj protahuje na několik měsíců (ty data a čísla jsou hodně orientační, cucám si to jen tak z hlavy, ale prostě doba vývoje závisí na teplotě).
Dospívají až dospělostním svlekem (svleků je dle teploty a délky vývoje tuším 7-13) a dospělci jsou jedinci s křídly (nezavisí to na velikosti jedince, ta je dle teploty - rychlosti vývoje a krmení odlišná a dospělý jedinec může být velký třeba jen 1,5 cm nebo i skoro dvojnásobný. Po dospělostním svleku (když se vytvoří křídla) už se nesvléká a pak žije zase v závislosti na teplotě několik týdnů (cca 4-6), klást začínají cca týden po posledním svleku a intenzivně kladou cca 2-3 týdny a pak produkce klesá až ustává a dospělci postupně hynou. Proto je dobré, vždy obměnit dospělce v době, kdy vidíte, že začínají cvrčci více umírat, resp., že se produkce snižuje (na kladičce je vidět méně a méně samiček, vajíček je také vidět v hlíně méně a méně). Většinou je dobré je měnit po 3-4 týdnech, v produkčním chovu je obměna chovných cvrčků dělána většinou po 2 týdnech kladení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny