Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s agamou

Dobrý den
mám problém se svým rok starým samcem agamy vousaté. Před měsícem přestal zimovat, od té doby se mu nechce moc žrát. Dřív se hrozně cpal, teď žere tak 2x týdně po jednom švábovi, zelené mu taky moc nejede. Zkoušela jsem mu dávat zophobasy, o ty taky nejeví zájem. Za posledních 14 dní snědl 1 švába, cca 15 zophobasů a trošku zeleného, vůbec se mu nechce lovit. Posledních 14 také nevylučuje. Už několik dní ho koupu v teplé vodě, zkoušela jsem podat trochu oleje, ale stále nic. Mám to zkoušet dál? Nebo by již bylo lepší navšívit veta? V teráriu má na nejteplejším místě cca 45 stupňů, na nejchladnějším asi 24, má tam ReptiGlo 10 26W, takže UV má, hmyz mu obaluji v Roboranu H a Plastinu, vodu mu dávám pravidelně pít ze stříkačky. Pomůžete prosím?

Předmět Autor Datum
A nehledá náhodou samičku a na nic jiného v hlavě nemá místo po zimování? :-)
gerbil007 16.01.2011 23:59
gerbil007
no...pokud nehubne tak je vse relativne OK. Za 14 dnu 15 zophobasu + nejaky svab, zelene - to neni z…
lucifer 17.01.2011 11:52
lucifer
Jako dobré projímadlo u vousatky se mi osvědčila mandarinka. Ale ne moc, aby zase neměl průjem. Ten…
Jana B. 17.01.2011 14:05
Jana B.
Děkuji za rady, vyzkouším to. Přestanu mu dávat zophobasy, uvidím jak mu budou chutnat švábi bez vit… poslední
Romana 17.01.2011 18:07
Romana

no...pokud nehubne tak je vse relativne OK. Za 14 dnu 15 zophobasu + nejaky svab, zelene - to neni zas tak malo. Dospele zvirata toho tolik nepotrebuji, a navic - zmlsali jste ho prave temi zophobasy, tak ted nechce jiny hmyz. Nas Gizmo je taky takovy mlsny parchant, svaba si veme obvykle jen bileho - cerstve svleceneho, nebo zophobase - ale vahu si drzi, svabu mame 6 pulek, mame z ceho pro nej vybirat tak to neresim. Ad. vyprazdnovani - 14 dni uz je docela dlouho, muze to ale byt z tech zophobasu. Pokud je aktivni, chova se normalne, tak to bude v poradku - nakonec to z nej stejne musi :-) Zkuste omezit zophobasy, a pokud muzete tak mu nabizet svlecene - bile svaby. Taky bych omezil to obalovani v roboranu - uz je dospely, dopovat se musi hlavne mladatum kdyz rostou, a s tim obalovanim jim to moc nechutna.

(pokud je v dobre kondici tak bych klidne dal i tyden-dva hladovku a "nechces svaba - nic nebude!" - nijak mu to neuskodi. ;-) )

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru