Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokoj jako Terárium pro Leguána Zeleného

Ano,Jukina ma pravdu-budoval tu terko a je v nom tušim had.
Skusenosti s takymto velkym terkom sice nemam ,ale:
Všetko zavisi od miestosti,ak je obyvana,to znamena,že je vykurovana na ludske podmienky.Ak nie si "ladovy muž" s teplotou by si nemal mat problem.Na to by mali postačit kvalitne svetelne zdroje.Pomeraj si teploty v miestnosti pripadne použi neaky druh podlahoveho kurenia.
Su rôzne tepelne rohože,či už tera alebo do domacnosti.Na strop terka popripade použit infražiariče.
Vetranie - to nepodcenuj.Velke vetracie otvory vo vrchnej časti-ja mam mriežky 15x15 cm,tak isto v spodnej časti.Ako piše Mike na svojich strankach-
Leguáni ale žijí i v oblastech, kde relativní vlhkost vzduchu nepřekračuje v období sucha60%. Terárium tedy aspoň 2x denně celé porosíme (stačí rozprašovačem na květiny). Také větší nádoba s vodou (viz. výše) poslouží k zvýšení vlkhosti nebo můžete použít různé fontánky a vodopády, ale nám se nic takového neosvědčilo. Dávejte si pozor aby jste nerosili terárium na noc, kdy jsou tepelné zdroje vyplé a může dojít k rozmnožení hub nebo plísní - nicméně pokud jsou noční teploty dostatečné, nebývá ani to problém. Ubikace musí mít ale perfektní větrání
http://www.reptile.cz/index.php/prirucky-k-chovu/l eguan-zeleny/leguan-zeleny-terarium
Na penetraciu stien proti plesniam existuje mnoho pripravkov,v každom bežnom stavebnom obchode by mali vediet poradit.
Pozadie-v tvojom pripade by som polystyren nepoužival,možno len neaky 1-2 cm aj to len kvôli tepelnej izolacii aby panel alebo mur miestnosti zbytočne neodoberal teplo.V pripade polystyrenu rataj s velmi hrubou vrsvu betonu,lepidla-zaleži čo už použiješ,legovia u mna lozia po pozadi,čo by som nikdy nepredpokladal a už to opravujem.Všetko zavisi od financii a fantazie.
Netreba zabudnut - legovia sa radi kupu.Aby si nemenil pracne vodu ako ja,treba došpekulovat napuštanie a vypuštanie vody.
Podlaha-hygienicka,len to v pohode umyješ vodou.V pripade chovu paru leguanov zakomponovat aj vykurovane kladisko,nech to samica pozna hned od začiatku.
Tolko niekolko mojich postrehov,určo sa niekto ešte ozve.
P.S. pri použiti polystyrenu použi murarske sita na polystyren a až potom tvaruj.Ja som to urobil naopak a aj ked som si myslel,že mam dostatočne hrubu vrstvu lepidla a fasadovej farby,aj tak mi lozenim vytrhavaju kusky pozadia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny