Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neupeču ji? Želva zelenavá a Solar glo 125W

Zdravím všechny chovatele a mám dotaz na ty zkušenější (hlavně co se týče výbojek). Chci své želvě (testudo hermanni hermanni 4,5 roku stará) sestavit nové terarium o velikosti základny 100x50cm a výška 50cm, tloušťka 5 nebo 6mm (tyto údaje mohu změnit, třeba mi poraďte). A problém je zde: doteď jsem jako UVB zdroje používal lineární trubici s UVB v kombinaci s kompaktní žárovku s UVB. Do nového teraria jsem chtěl ale pořídit výbojku, kterou se nakonec stala "Exo terra Solar glo 125W" od firmy HAGEN.

- odkaz třeba zde: http://www.zverimex-rybarske-potreby.com/index.php ?main_page=product_info&cPath=7_287&products_id=25 80

Když mi lampa dnes přišla, vypadly mi skoro oči. Lampa je větší než jsem očekával - míry v cm: 16.3 x 14.5 x 14.4 . Dotaz zní - je tato lampa vhodná do takového plánovaného teraria? Neupeču tu želvu a nebude se výbojka přehřívat?

Děkuji vám všem za odpovědi :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji vám všem za rady, lampu nebudu ani testovat a vrátím ji (odstoupením od kupní smlouvy). Příli… poslední
lubend 22.01.2011 14:42
lubend

Děkuji vám všem za rady, lampu nebudu ani testovat a vrátím ji (odstoupením od kupní smlouvy). Příliš jsem se unáhlil s koupí a dnes po dalších konzultacích s ostatními chovateli opravdu zjišťuji že 125W je do takového teraria zbytečně moc a našel jsem už náhradu. Každopádně musím ustoupit od uzavřeného teraria a vršek nechám otevřený. Ještě jednou díky ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru